Karácsonyi meglepetés – Idén többen és nagyobb értékű csomagot kapnak az idősek

Közel 26 ezer idős kap karácsonyi ajándékcsomagot Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatától. A kézbesítés szerdán kezdődött. Ebben az évben nem a posta, hanem egy külön futárcég szállítja ki a csomagot, ami idén a tavalyihoz képest nagyobb értékű.

Az önkormányzat ebben az évben is karácsonyi csomaggal kedveskedik a helyi időseknek, 2013 óta már hagyománynak számít ez az év végi meglepetés. Ezen túl egy kiadványt is kapnak a nyugdíjasok, amelyben megismerhetik Nyíregyháza ez évi fejlesztéseit és beruházásait.

Többen kapnak csomagot

Most 26 ezer körül van az a csomagszám, amit ki tudunk küldeni. Ugyanaz a módszer, tehát kétszeri kézbesítési kísérlet lesz. Reméljük, hogy minél többen át tudják venni, ha valaki nem, akkor itt, a Városházán tudja majd átvenni. Ez nagyon fontos, mert be is épült már a város életébe, az Idősügyi Tanács javaslatára állítjuk össze minden évben a csomagot és a csomag értéke is nőtt, már nem 2500, hanem 3000 forint és ez nagyker áron értendő” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A csomaggal advent idején szeretné köszönteni az időseket az önkormányzat, erre azért van most is lehetőség, mert a város pénzügyi helyzete idén is stabil.

Elkezdődött a kézbesítés

A kézbesítés szerdán indult, december 17-ig pedig minden érintetthez eljutnak. Ebben az évben nem a posta, hanem egy külön cég viszi ki a csomagokat, a kézbesítők piros kabátot viselnek majd „Karácsonyi csomag szállítás” felirattal. A jogosultak közé már nemcsak a 65 éven felüliek tartoznak, hanem mindenki, aki a jogosultsági feltételeknek megfelel. A csomag idén is különféle, az ünnepekhez kapcsolódó élelmiszereket tartalmaz.