Karácsonyi ajándékcsomag – Közel 25 ezer nyugdíjasnak kedveskedik az önkormányzat
Fotó: Trifonov Éva

Közel 25 ezer nyugdíjas kap karácsonyi ajándékcsomagot Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatától. A kézbesítés november 2-án kezdődik. Ebben az évben nem a posta, hanem egy külön futárcég szállítja ki a csomagot, ami idén a tavalyihoz képest nagyobb értékű.

Az önkormányzat ebben az évben is karácsonyi csomaggal kedveskedik a helyi időseknek, immár tíz éve hagyománynak számít ez az év végi meglepetés. A csomag tartalmát az Idősügyi Tanács javaslata szerint állítják össze.

– Nőtt ezer forinttal az érték, figyelembe vettük az áremelkedéseket. Szerettük volna, ha a csomag minősége, értéke nem csökkenne, és tudjuk azt, hogy egyre több nyugdíjas van. Épp most idéztem fel, amikor 10 évvel ezelőtt indítottuk a programot, akkor még 14 000 alatt volt a létszám. Igaz, hogy akkor utána még egy kicsit bővítettük a kört, de most 25 000 nyíregyházi nyugdíjasnak küldünk karácsonyi csomagot. Ezt már elkezdjük november 2-án és december 11-ig kétszeri kézbesítés lesz, meg is bízhatnak bárkit, akiben megbíznak a nyugdíjasok, ha nincsenek otthon vagy elutaznak. Szeretnénk, ha mindenki megkapná karácsony előtt a csomagot. Különösen amiatt is, hogy most igazgatási szünet lesz, az elmúlt évhez hasonlóan, ezért kezdjük hamarabb a kézbesítést. Két ünnep között bezár a Városháza, tehát nem lehet csomagot átvenni, de utána január 11-én még lesz rá lehetőség. De annak örülnék, ha karácsonyig mindenhová, minden címre megérkezne a csomag. Tudom azt, hogy nagyon sok nyugdíjashoz mennek a gyerekek, unokák, rokonlátogatások vannak, ezért is jobb, ha ott van a csomag a karácsonyfa alatt – tájékoztatott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

A kézbesítés november 2-án indul, december 11-ig pedig várhatóan minden érintetthez eljutnak a csomagok. Ebben az évben nem a posta, hanem egy külön cég viszi ki a csomagokat. A juttatást külön kérelem benyújtása nélkül állapítják meg. A csomag idén is különféle, az ünnepekhez kapcsolódó élelmiszereket tartalmazza: szaloncukor, keksz, gyümölcstea, instant kávé, méz és szőlőcukor is került az ajándékba.