Karácsonyi ajándék a nyíregyházi nyugdíjasoknak: szaloncukor, tea és kávé a csomagban

Megbecsülés!

Az önkormányzat 2013-tól minden év végén ajándékcsomagot küld a nyugdíjasoknak; ez is a megbecsülés, gondoskodás jele – mondta a karácsonyi támogatásról szóló hivatalos sajtótájékoztatón Dr. Kovács Ferenc polgármester. Hozzátette, ahogy valamennyi település, úgy Nyíregyháza lakossága is öregszik. Míg 1990-ben a lakosság 13%-a, 2015-ben már 23,1%-a volt 60 éven felüli. Dr. Kovács Ferenc kiemelte, a városvezetés igyekszik megbecsülni őket, ezért egy üdvözlőkártyás csomagot juttat el minden nyugdíjashoz. A Magyar Posta december 1-23. közötti időszakban kézbesíti a csomagokat – két alkalommal keresik fel a nyugdíjasokat. Amennyiben másodjára is eredménytelen a kézbesítés, a küldeményt személyesen vagy a jogosult által meghatalmazott személy a Városházán veheti át a két ünnep között, vagy 2018. január 2-12. között ügyfélfogadási időben.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Finomságokkal teli csomag

Az Idősügyi Tanács is segített az ajándékcsomag összeállításánál. Szaloncukrot, teát és kávét is kapnak majd azok a nyugdíjasok, akik Nyíregyházán bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, a 65. életévüket betöltötték és saját jogú nyugellátásban vagy hozzátartozói nyugellátásban, időskorúak járadékában részesülnek. Dr. Kovács Ferenc kiemelte:

 

Ebben az évben 20.245 nyíregyházi nyugdíjas jogosult a csomagra, a segítség összesen több mint 50 millió forintba kerül.

 

Más támogatás is van

A megyeszékhely önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok és rendezvények lebonyolításának elősegítésére 7,5 millió forint támogatást nyújt több mint 100 civil szervezetnek.

 

Dér Vivien