Kánikula – A Tófürdő úszómesterei kiemelt figyelmet fordítanak a fürdőzőkre

A Tófürdő az egyik legnépszerűbb helyi fürdőhely a természetes vizek kedvelőinek körében. Különleges adottságainál és panorámájánál fogva teljes kikapcsolódást biztosít a fürdőzők számára, így a nyári időszakban szinte mindennap megtelik a tópart. Így volt ez hétvégén is, a kánikulában közel 300 fürdővendég tartózkodott a Tófürdő területén, sokan az árnyékos területeken pihentek, a bátrabbak azonban a frissítő tó vizét és a stégeket választották – biztonságukról az úszómesterek gondoskodtak.

 

A sóstói Tófürdő közel száz éve népszerű fürdőhely a természetes vizek kedvelőinek körében, amely 2019-ben teljes egészében megújult, csodás parkrészeit, épített medencéit, és a természetes Tófürdőt nagy örömmel veszik birtokba a vendégek szezonról szezonra. Területén gyermekmedence, játszótér, csúszdák, valamint strandröplabdapálya is található. Külön érdekesség, hogy a tó mellett az 1960-as évektől kezdődően gyógyvizes medence is a vendégek rendelkezésre áll. Különleges adottságainál és panorámájánál fogva igazán különleges kikapcsolódást biztosít a fürdőzők számára, így a nyári időszakban szinte minden nap megtelik a tópart.

Így volt ez hétvégén is, Nyíregyházán a déli órákban a 31-32 fok közötti hőségben közel 300 fürdővendég tartózkodott a Tófürdő területén, sokan az árnyékos területeken pihentek a kánikulában, a bátrabbak azonban a frissítő tó vizét és a stégeket választották. A Tófürdő úszómesterei ebben az időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a fürdőzőkre, amennyiben rosszullétet észlelnek a hőségben, azonnal mentőcsónakba, vagy a vízbe ugranak és megkezdik a segítségnyújtást.

– A nagy kánikulára való tekintettel odafigyelünk arra, hogy ha valaki esetleg rosszul érezné magát, akkor azt időben észrevegyük. Illetve rendelkezésünkre áll egy mentőcsónak, amellyel igyekszünk minél hamarabb odaérni, ha esetleg távolabb lenne valaki rosszul. Figyelünk arra is, hogy amikor a stégről ugranak a fürdővendégek, ne veszélyeztessék saját magukat, illetve mások biztonságát. Valamint nagyon odafigyelünk arra, hogy a mély vízbe úszógumival, karúszóval, illetve bármiféle úszást segítő eszközzel ne menjenek be, főleg úszni nem tudó kisgyermekek – mondta el Boros László, a Tófürdő úszómestere.

Szerencsére kevés ilyen esetben kell intézkedniük, hiszen folyamatosan figyelmeztetik a fürdőzőket, hogy a kritikus órákban fokozottan ügyeljenek arra, hogy ne tartózkodjanak a tűző napon, kellő folyadékot vigyenek be szervezetükbe, a tó mélyebb részére pedig csak úszni tudók menjenek.