Kánikula – 1300 palack hűsítő ásványvizet osztottak szét Nyíregyháza belvárosában
Fotó: Szarka Lajos

A hőségriadóra tekintettel ásványvizet osztottak Nyíregyháza belvárosában. Az 1300 palack hűtött vizet a polgármester és a Közterület-felügyelet munkatársai kínálták a járókelőknek.

Vasárnap estig harmadfokú hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos. Az esztendő első riadója is arra figyelmeztet bennünket, hogy a kánikulai órákban ne menjünk napra, a szokásosnál jóval több folyadékot, gyümölcslevet, szénsavmentes vizet igyunk, takarjuk fejünket és szemünket a tűző naptól. Keressük a klimatizált helyeket! Nyíregyházán a hagyományok szerint most is hűtött vizet osztottak a belvárosban a közterület-felügyelet munkatársai a város polgármesterével, aki arra kérik a városlakókat, hogy a szokásosnál is jobban figyeljenek egymásra.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta:

Különösen a kicsikre, gyerekekre, idős családtagokra, idős szomszédokra, ismerősökre, különösen akik egyedül élnek, és lehetőleg ebben az időben ne járjon az, akinek nem muszáj a napon, a kora délutáni órákban, mert ez az időjárás, ez a meleg még az előrejelzések szerint több napon át fennmarad, és nem szeretnénk, ha bárkinek bármi baja lenne. Ezért is működnek az ivókutak, beindult a párakapu és a szökőkutak.

Ugyanakkor a polgármester figyelmeztetett arra, hogy a városi szökőkutakban tilos a fürdőzés, hiszen vegyszerrel kezelik ezeket a vizeket. A szökőkutak csupán a levegő klímájának hűtésére szolgálnak. Így lesz valamivel elviselhetőbb a városi kánikula.

Kapcsolódó galéria

Ingyenes vízosztás 20190614