Kamerán át figyelte válófélben lévő házastársát – A féltékeny férj ellehetetlenítette
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség zaklatás miatt emelt vádat azzal a nyíregyházi férfival szemben, aki válogatott módszerekkel zaklatta volt párját, kamerán át figyelte, mozgását nyomon követte, ellenőrizte, telefonon üzenetekkel bombázta, ezzel ellehetetlenítve életét.

A vádlott és a sértett házassága megromlott, majd 2019 januárjában menthetetlenné vált, elsősorban a férfi féltékenykedései miatt. Ekkor a férj úgy döntött, hogy a nő után nyomozni kezd, ezért a sértett tudta nélkül kamerákat szereltetett fel a házban, valamint nyomkövető alkalmazást telepített a sértett telefonjára.

Néhány hónappal később, amikor a közösen lakott ingatlanból a férj elköltözött, a lakóház előtti villanyoszlopra is kamerát szerelt, azért, hogy figyelhesse felesége mindennapjait. A nőt napi rendszerességgel fel is kereste, telefonon is hívogatta, üzenetekkel bombázta, míg a nő a telefonjáról le nem tiltotta - a közös gyermekkel való kapcsolattartás miatt -fenntartva azt a lehetőséget, hogy a vádlott neki e-mail-t küldhessen.

A gyerekkel való kapcsolattartást azonban a férfi részben arra használta fel, hogy a nőt zaklassa, az életét ellehetetlenítse, illetve őt ellenőrizze, nyomon kövesse. A sértett utcájában járkált, bujkált, leskelődött utána, amikor azt észlelte, hogy a nő autója nem áll a ház előtt, akkor e-mail-ben ráüzent, és számon kérte őt, hogy hol tartózkodik, mit csinál.

A vádlott ezen magatartásával a sértett minnapjait megkeserítette, ezért feljelentette.

Az ügyészség a férfival szemben zaklatás minősített esete miatt emelt vádat, ugyanis a zaklatás súlyosabban minősül, ha azt házastárs, vagy élettárs sérelmére követik el, így a férjjel szemben akár 2 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség