Pénteken is színes programokkal vár a VIDOR – Itt vannak a részletek!
Fotó: Trifonov Éva

Még két napig tart a Vidámság és Derű Országos Seregszemléje. Pénteken is színesebbnél színesebb programok várják az érdeklődőket, több helyszínen is!

15 óra 30 perctől a belvárosi forgatagban a NELSON Zenekar ad koncertet. A zenekar 2001-ben alakult a NELSON R. C. együttes jogutódjaként. A Nelson tagjai az ország egyetlen ’lápi metál’ bandájának vallják magukat. Zenei stílusuk az ’old school rock’. A csapat kezdeti években trió formációban működött. Az új Nelson-hoz először Bráder István gitáros majd később Szirota „Ciki” énekes és Filep Aurél basszusgitáros is csatlakozott. Ők hárman ezt megelőzően az Unicum Plus Band együttesben játszottak. A dobos pozíciót Bráder Benedek töltötte be, a zenekar gitárosának a fia. Az öttagúra kiegészült csapat: Pongó Ottó „Admirális” (billentyűsök, zeneszerző, szövegíró), Szirota János „Ciki” (ének), Bráder István „Süni” (gitár), Bráder Benedek „Benji”(dob), és Filep Aurél „Auka” (basszusgitár). 2018-ban a zenekarvezető szerepét Szirota Ciki vette át.

17 órától a Bencs Villában kulturális felüdülés várja az érdeklődőket. A Vörös Postakocsi és a Szabolcs-szatmár-beregi Szemle műsora, humorest a múzsák elfelejtett (vagy meg sem született) visszaemlékezései nyomán.

A Krúdy Kamarában Félkövérdőlt címmel Bárány Bence és Mészáros Péter estje veszi kezdetét 17 órakor.

17 óra 30 perckor zenél az LK Beat, 19 óra 30 perctől pedig a Kelet Brass Band.

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon a Budapest Bárt hallhatja a közönség Bangó Margittal és Mező Misivel. A Budapest Bár klezmer kalandja 2014. májusában a győri Öt Templom Fesztiválon kezdődött és egészen különleges fordulatot vett a 2014-es Zsidó Nyári Fesztiválon, a Dohány utcai Zsinagógában. Itt kezdődött ugyanis a Budapest Bár együttműködése a csodálatos Bangó Margittal. A sikeren és a nagyszerű zenei kalandon felbuzdulva a zenekar 2015. májusában megjelent a Budapest Bár klezmer albuma, amelyen a Budapest Bár zenekar mellett Bangó Margit is szerepel.  

A Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadi előadása pedig a Centrál Színház Büszkeség és balítélet két színészre darabja lesz.

További részletek a vidor.eu weboldalon!

 

A csütörtöki nap legjobb pillanatait összefoglaló galériánkat cikkünk alatt tekintheti meg!

Kapcsolódó galéria

VIDOR Fesztivál 9. nap