Kamarai hozzájárulás

A vállalkozásoknak 2012-ben kellett regisztrálniuk a Kereskedelmi és Iparkamaránál, és az 5 ezer forintos hozzájárulást minden évben be kell fizetni. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 30 ezer regisztrált vállalkozás 70 százaléka folyamatosan eleget tesz fizetési kötelezettségének.

Idén is be kell fizetniük a vállalkozóknak a kamarai hozzájárulást a Kereskedelmi és Iparkamarában. A vállalkozóknak a törvény alapján 2012. március 31-éig kellett kitölteniük egy regisztrációs adatlapot, és ezzel együtt meg kellett fizetniük az 5 ezer forintos kamarai hozzájárulást. A vállalkozóknak ezt akkor is teljesíteniük kellett, ha nyugdíjasok vagy gyes-en, gyed-en vannak. A hozzájárulás megfizetése alól csak az mentesül, aki működését szünetelteti az adott év január elsejétől az év teljes időszakában, és azt bejelenti a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamarában. A kamarai hozzájárulást a vállalkozásoknak minden évben meg kell fizetniük, a befizetés határideje 2017-ben is március 31-ike.

 

A VÁLLALKOZÁSOK 70 SZÁZALÉKA FEGYELMEZETTEN FIZET

 

Nagyné Varga Katalin a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára elmondta, öt éve figyelemmel kísérik a fizetési hajlandóságot, és a 30 ezer regisztrált vállalkozás 70 százaléka folyamatosan eleget tesz a kötelezettségének. A gazdasági társaságokat rendszeresen tájékoztatják, például arról is, hogy a befizetés elmulasztása esetén köztartozásként, adó módjára behajtható.

 

SZOLGÁLTATÁSOK A HOZZÁJÁRULÁS FEJÉBEN

 

A kamara felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy a hozzájárulás fejében különböző szolgáltatásokat nyújtanak. Ilyen többek között a pénzügyi, gazdasági- és hiteltanácsadás, szakképzési tanácsadás, pályázat és rendezvényfigyelés, hazai és nemzetközi üzleti partnerközvetítés, de meghívót kapnak a kamara szakmai rendezvényeire is. A vállalkozói nyilvántartás minden érdeklődő számára hozzáférhető és nemcsak üzleti kapcsolatok kereshetőek, hanem a magánszemélyek számára is megkönnyítik egy-egy szakember megtalálását.

Szoboszlai Tibor