Júliusra kész a ravatalozó

Június elején kezdődtek el az Északi temető központi ravatalozójának karbantartási munkálatai. Közel 2 millió forintot fordítanak a szertartástér rendbetételére és a homlokzat kijavítására. A ravatalozóban több mint 10 éve nem történt változás, így időszerűvé vált a rekonstrukció. Róka Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója lapunknak elmondta: javítási munkákat végeztek az ajtókon, falakon, a padlózaton és a ravatalozóasztalon is. Újabb kiülő részeket készítenek a szertartástérben, mindezek mellett a homlokzat is megújul. Róka Zsolt hozzátette, kicserélik a lámpatesteket és a színekben is lesz egy kis változás.

VESZÉLYES PADOK

Az igazgató arról is tájékoztatott, hogy zajlik az Északi temetőben a sírhelyek mellett illegálisan kihelyezett, balesetveszélyes padok feltérképezése. A napokban hívják majd fel a figyelmét az érintetteknek, hogy távolítsák el ezeket a sírkertből. Hozzátette: amennyiben a hozzátartozók nem bontják le az ülőalkalmatosságokat, a temető munkatársai teszik azt meg. Ezt követően, ha 15 napon belül nem kerülnek elszállításra a padok elemei, megsemmisítik azt.
Róka Zsolt arról is tájékoztatott, hogy a Borbányai temetőben is zajlanak munkálatok jelenleg. Folytatódik a területrendezés és az urnafal kialakítása is a sírkertben.
A cégvezető szerkesztőségünknek elmondta: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat 2015-ös tervei között két nagyobb fejlesztés is szerepel. Egyik a Pazonyi út felőli kerítés cseréje, valamint parkolók kialakítása.

Sipos Marianna