Jubileumi ünnepség – 50 éve működik az orosi idősek klubja
fotó: Szarka Lajos

Fennállásának 50. évét ünnepelte a héten az Orosi 2. sz. Idősek Klubja, pénteken pedig egy ünnepséggel zárult a jubileumi hét. Az orosi idősek klubja nagy létszámmal működik, aktívan élik a mindennapokat a városrész szépkorú lakói. Különböző foglalkozásokat, kirándulásokat szerveznek számukra, valamint fontos tagjai az orosi közösségi életnek is.

Több generáció közösen ünnepelte az Orosi 2. sz. Idősek Klubja fennállásának fél évszázados jubileumát péntek délelőtt. A városrész helyi óvodásai és iskolásai köszöntötték a résztvevőket. A kerek évforduló alkalmából egész héten ünnepelt az idősek klubja.

Tartalmas ünnepi hét

Az intézményünk 50 éves fennállásának évfordulóját ünnepeltük, ezért egy születésnapi hetet hoztunk létre. Vasárnap kezdtük el az anyák napjával, az édesanyákat ünnepeltük egy László Attila koncerttel az orosi római katolikus templomban. Hétfőn egészség napunk volt, kedden ki mit tud-ot szervezünk az időseinknek, szerdán Máriapócsra látogattunk el, csütörtökön generációs napunk volt a helyi iskolával és óvodával közösen, és a mai napon a hét zárórendezvényeként az intézményünknek az ötvenéves évfordulóját ünnepeljük” – nyilatkozta a klubvezető Ráb Jánosné.

Az orosi idősek klubja nagy létszámmal működik, különböző foglalkozásokat tartanak, részt vesznek a városrész közösségi életében, népdal kört alakítottak és kirándulásokat is szerveznek, kifejezetten aktívak a szépkorúak.

Fejlődő városrész

Az ünnepségen Nyíregyháza polgármestere is köszöntötte a vendégeket.

50 év az egy nagyon komoly időszak, aki itt dolgozik, van mire visszaemlékezni és remélem sok szép emléke van. Az elmúlt időszakban sokat fejlődött a városrész, ezért örömmel jövök Orosra, jól működik az iskola, épül az új ABC, idetelepítettük a bankautomatát is. De ma az időseket és a klubot ünnepeljük, nagyon remélem, hogy a következő 50 év is ilyen sikeres lesz, amilyen az előző 50 volt” – mondta dr. Kovács Ferenc.

Köszönet az időseknek

A polgármester az idősek figyelmébe ajánlotta a különböző szépkorúak számára szervezett helyi programokat, így például a Mozdulj Nyíregyháza ingyenes óráit, az Öregedés művészete előadássorozatot, a Szépkorúak Akadémiáját, valamint a május 29-ei Szépkorúak Sporttalálkozóját. Dr. Kovács Ferenc úgy fogalmazott, ezekkel a rendezvényekkel a tiszteletüket és köszönetüket szeretnék kifejezni az idősek iránt.

Eredményes munka

Dr. Szabó Tünde Nyíregyháza országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, a mai felgyorsult világban is szükség van az idősek tudására és tapasztalatára.

50 év, fél évszázad, egyik intézmény sem működhetne eddig, ha nem végeznék az itt dolgozók olyan kiválóan a munkájukat, ahogy itt Tímea vezetésével történik. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ezt a munkát ilyen segítőkészen és szorgalmasan végzi. Fontos számunkra az orosi közösség, jó látni, hogy ez is egy fejlődő városrész, akár csak a többi Nyíregyházán. A városnak és az egész országnak is nagyon fontosak az idősek támogatása és segítése, hiszen ők azok, akik a fiataloknak átadják a tudást, és hogyha a fiatalok kitűznek valamilyen célt, akkor biztos megkérdezik a környezetükben lévő idősebb korosztályt: Hogy vajon hogy kell ezt csinálni?” – mondta dr. Szabó Tünde.

Az ünnepség apropóján egy kiállítást is szerveztek az idősek munkáiból.

Kapcsolódó galéria

Jubilált az Orosi Idősek Klubja - 2024