Jubileumi gálaműsor – 65 éves a Szabolcs Néptáncegyüttes

A mi mesénk” címmel jubileumi gálaműsort szervezett a Szabolcs Néptáncegyüttes. A színpadra mintegy 200 táncos lépett fel, hogy közösen ünnepeljék meg az elmúlt 65 év sikereit.

Mintegy kétszáz táncos állt színpadra szombaton, akik újszerű műsorral készültek az ünnepi alkalomra, amely megkoronázta az elmúlt több mint hat évtized sikereit és élményeit. A Szabolcs Néptáncegyüttest és a közönséget a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte.

Ünnepelhetjük a Szabolcs Néptáncegyüttes 65. évfordulóját, ez óriási szám és egyik civil szervezet sem élhet meg ennyi időt, ha nem tölti kiválóan a munkáját. Azt lehet mondani, hogy az a tradíció, kultúra, hagyomány, amelyre mind nagyon büszkék vagyunk itt, Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az mindannyiunk ereje és ezt átvisszük az egész országba és egész Európába” – mondta beszédében dr. Szabó Tünde.

Öregbítik hírnevünket

A Szabolcs Néptáncegyüttes munkáját az önkormányzat is támogatja, a városvezetés nevében dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte a közönséget, aki kiemelte, mind a város, mind a megye hírnevét is öregbítették a táncosok az elmúlt évtizedekben.

Mindannyian nagy örömmel jöttünk ide, egyrészt, mert a néptáncegyüttes közössége már 65 éve örömet okoz a közönségnek – elsősorban Nyíregyházának, de tágabb körben is –, másrészt pedig azért, mert itt lehetünk végre újra a Rózsakert Szabadtéri Színpadon a járvány után. Azt gondolom, hogy ez a 65 év nagyon sikeres és eredményes, minden szempontból értékes volt az együttesnek is, ami önmagában is több generációt foglal magában” – mondta dr. Kovács Ferenc.

A színpadon minden korosztály bemutatkozott, a legkisebb táncosok is készültek a jubileumi gálaműsorra, amely végén a táncegyüttes vezetője, Ágoston Ildikó meghatódva köszöntötte a nézőket, illetve köszönte meg a táncosok munkáját.

8 hónapos felkészülés

Kedves barátaink, akik itt vagytok, biztos vagyok benne, hogy van valamilyen kötődésetek valamelyik táncoshoz vagy családtagotok táncol vagy táncolt ebben a nagy múltú együttesben. Végtelen tisztelettel és hálával tartozunk nektek, mert nélkületek nem lenne ilyen kerek ez az este. Fordulok a táncosokhoz is: óriási munka van mögöttünk, óriási toleranciát tanultunk, egymáshoz csiszolódást. Nagyon nagy tisztelettel köszönöm a csoportvezetők munkáját is, kiemelten Ignácz-Dalanics Nikolettának és Ignácz Gergőnek, akiknek nyolc hónapos a babájuk. Körülbelül ennyi idő is volt a felkészülés, minden türelmet, áldozatot, energiát nem kímélve ezen az estén dolgoztunk” – tette hozzá Ágoston Ildikó az est végén.

A jubileumi gálaműsort óriási tapsvihar zárta a Rózsakert Szabadtéri Színpadon.

Kapcsolódó galéria

A 65 éves Szabolcs Néptáncegyüttes gálaműsora