Jótékonysági rendezvényt szerveznek az ikreknek, akiknek édesanyja mélybe vetette magát
Jótékonysági rendezvény a Budai ikrek megsegítésére

A 99,4 Sunshine FM és a Lógjunk Anyuval Tánccsoport a Budai ikrek, Zsombor és Lia, valamint az édesapa, Budai Ferenc megsegítésére jótékonysági koncertet szervez  május 4-én, szombaton 14.00 órától Nyíregyházán, a Szabadság téren, ahol támogatói jegyek megvásárlásával járulhatnak hozzá a család megsegítéséhez.

 

Az is fontos küldetése a szervezőknek, hogy felhívják a figyelmet a szülés utáni depresszió veszélyeire, ugyanis a statisztikák szerint az első babás édesanyák 80 százaléka szenved ebben, de többségüknél az első órák, napok után elmúlik. Tíz százalékuk esetében viszont szakember segítsége kell ahhoz, hogy átlendüljenek ezen a mentális állapoton.  A kezdeményezéshez csatlakoztak egész­ségügyi szakemberek és a Rotary Club Nyíregyháza, valamint a műsor fellépői, azaz a Karmapirin, a Tibi a hegyről, a Mentha Project, a Lógjunk Anyuval Tánccsoport, a Milord Duó, a Princess balett, a 2 Step Dance, a Szabolcs Nép­táncegyüttes és a Golden Dance. A Nyíregyházi Alapellátási Igazgatóság szakemberei, védőnői szívesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, ahogy a Jósa András Oktatókórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának munkatársai is. De nemcsak a szülőknek kínálnak szórakozási lehetőséget erre a délutánra, hanem a gyerekek is elfoglalhatják magukat az ugrálóvárban. Balogh Béla, a Sunshine ügyvezetője a Nyíregyházi Televíziónak elmondta, a kollégákkal együtt döntöttek úgy, hogy a nyíregyháziakat megrázó tragédia érintettjeinek segítenek. A rendezvény fővédnöke: dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. – Mikor meghallottam a szörnyű tragédiát, azonnal felvettem a kapcsolatot a családdal. Nagyon örülök, hogy egy olyan összefogás jött létre Nyíregyházán, a Sunshine FM és a Lógjunk Anyuval Tánccsoport kezdeményezésére, melynek lényege, hogy megsegítsük a félárván maradt ikerpárt. És üzenete is van ennek a május 4-ei koncertnek, hiszen a depresszió, mint betegség, amely érheti a szülő nőket, az egy mentális állapot. Igenis fel kell hívni a figyelmet rá, és ne csak a családon belül beszéljünk erről, hanem vigyük ki e keretek közül és segítsük az édesanyákat, a szülő nőket, a kismamákat, hogy könnyebb legyen a helyzetük – fogalmazott szerkesztőségünknek dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. Aki támogatni szeretné a kezdeményezést, az ke­resse fel a www.sunshinefm.hu web­oldalt, ahol minden részletet megtalál az adományok eljuttatásához.

A támogatott család: Budai Ferenc az édesapa, Lia és Zsombor az ikrek. Budai Ferenc alszámla:  K&H 10404405-78555551-56501028.