Jótékonysági koncertet szervez az Első Nyíregyházi Lions Club november 17-én
Fotó: Szarka Lajos

Jótékonysági koncertet szervez az Első Nyíregyházi Lions Club november 17-én. A 3000 forintos támogatói jegyekből befolyt összeget a megyében élő Covid-árvák támogatására fordítják. A több mint egyórás koncert fellépői között szerepel a Bürkös Zenekar, a Cantemus Kórus és Oláh Gergő is, jövő hét szerdán az evangélikus templomban várják az érdeklődőket.

Az Első Nyíregyházi Lions Clubot még 2001-ben alapították, az elmúlt húsz évben számtalan programmal jelen voltak a város életében. A látókörükbe elsősorban a vakok és gyengénlátók tartoznak, de próbálnak minél szélesebb körben segíteni az embereken. A klub többek között egészség- és tehetségnapot szervez minden évben, 2020-ban online bált tartottak, illetve elnyerték a legjobb magyarországi klub címet. Nyíregyházán jelenleg 29 fővel működnek.

Támogatják az árvákat

Tavasszal online adománygyűjtést szerveztek, a felajánlott összeget pedig a Covid-árváknak ajánlották fel. A támogatók 700 ezer forintot gyűjtöttek össze, ezt a klub kiegészítette, így összesen 1,2 millió forinttal tudtak segíteni tíz gyermeken.

Az előző regnáló elnökünk, Cidor Mihály egy nagyon rémisztő adattal állt elénk, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében március hónapban közel negyven Covid-árva volt és akkor arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha egy jótékonysági koncertet csinálnánk már akkor. Ezt a Covid félbe húzta, amikor megérkezett a 2021-es évad, akkor azt tudtuk mondani, hogy álljunk neki és ezeket a fiatalok segítsük” – nyilatkozta Antal Roland, a klub elnöke.

Koncert a templomban

A Lions Club megállapodást kötött a történelmi egyházakkal, ennek köszönhető, hogy a november 17-ei jótékonysági koncertet az evangélikus templomban tudják megtartani. Jövő hét szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik a több mint egyórás koncert. A fellépők között szerepel a Bürkös Zenekar, a Cantemus Kórus és Oláh Gergő. Mindenkinek van vagy Nyíregyházához vagy a megyéhez kötődő szála, ennek előadásaikban is fontos szerepe lesz. A jótékonysági koncertre 3000 forintért tudnak támogatójegyet vásárolni az érdeklődők.

Mindenkit nagyon nagy szeretettel várunk és a támogatását nagyon megköszönjük. Nagyon örülnénk annak, ha minél többen támogatnánk ezeket a fiatalokat. Egy új statisztikai adat jutott most tudomásomra, tegnapelőtt tudtam meg, hogy jelenleg közel 90 Covid-árva van Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, akik félárvák vagy teljesen árvák. Ez a szám úgy gondolom, hogy egy nagyon nagy felkiáltójel mindenki számára, hogy egy ilyen rendezvény, egy 3000 forintos támogatójegy elenyésző, egy kis csepp a tengerben, de ha sok csepp van, az már egy egész nagy tenger lesz és tudunk segíteni ezeknek a fiataloknak” – tette hozzá Antal Roland.

Jegyet a Lions Club tagjainál, illetve támogatópontokon lehet vásárolni, az érdeklődők minden információt megtalálnak a közösségi oldalukon.

Egészségügyi előírások

A november 17-ei jótékonysági koncerten védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni, a szervezők azt kérik, mindenki viseljen maszkot a templomban.

Kapcsolódó galéria

Lions Klub sajtótájékoztató 20211111