Ingyenes wifi a belvárosban - Hét helyszínen lehet térítésmentesen netezni
Ingyenes wifi a belvárosban - Hét helyszínen lehet térítésmentesen netezni

Az elmúlt napokban sokan észrevették, hogy a belváros több pontján egy új WiFi-lehetőség mutatja magát, ha a világhálóra szeretnének rákapcsolódni. Rákérdeztünk az önkormányzatnál: összesen hét helyszínen lehet térítésmentesen netezni egy sikeres pályázat következtében.

A pályázatok és projektmenedzsment referatúra tájékoztatása szerint Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a WiFi4EU pályázat keretein belül 15 000 euró összegű támogatásban részesült. A WiFi4EU pályázati kezdeményezés célja, hogy a közösségi élet legfőbb színterein Európa-szerte ingyenes, kiváló minőségű vezeték nélküli internetkapcsolat álljon a lakosok és az Európába látogatók rendelkezésére.

Díjmentes internethasználat

A projekt keretében 10 kültéri és 5 beltéri, nyilvános, vezeték nélküli (WiFi) internet-hozzáférési pont kialakítása valósult meg Nyíregyháza különböző pontjain. A kiépített hálózat mindenki számára elérhető és díjmentes internethasználatot tesz lehetővé. A WiFi-hálózat egy bejelentkezési képernyő után, az általános felhasználási feltételeket elfogadva egyszerűen elérhető. Az alábbi helyszíneken lehet „free” netezni a WiFi4EU (ingyenes WiFi-hozzáférés az európaiak számára program) segítségével:

– polgármesteri hivatal belső ügyfélterei, és a Kossuth tér területe,

– sétálóutca,

– Szabolcs Irodaház és Dózsa György utca,

– Váci Mihály Kulturális Központ és a Szabadság tér,

– piaccsarnok, Búza tér,

– Nyíregyházi Városi Jégpálya területe,

– Bernstein Béla tér (Vasvári Pál utca és Kossuth Lajos utca között).