Jónak lenni jó, Nyíregyházán is!

Jótékonysági gálaestre hívják a kedves közönségetn 2023. december 10-én,  vasárnap, 18 órakor a  Vikár Sándor Zeneiskola hangversenytermébe. Az es bevételét a Semmelweis Egyetem Alapítványának ajánlják fel, amely a koraszülött és a veleszületett rendellenességgel élő gyermekek fejlesztésével foglalkozik.

Az eseményen fellepne a Móricz Zsigmond Színház művészei: Pregitzer Fruzsina, Horváth Margit, Kosik Anita, Gulyás Attila, a 3 Tenor, es mások, valamint a  Vikár Sándor Zeneiskola művesztanárai, tanulói.

- Már tavaly is felmerült bennem az, hogy csatlakozhatnánk ehhez a mozgalomhoz hivatalosan: a minap bukkant elém, hogy épp a mi megyénk országos szinten a legszegényebb. Valamint az októberben Beregszászban átvett kitüntetésem is valahogy erre terelte a gondolataimat: Miért is ne a legszűkösebben élők mutassanak erőt az adakozásban? Ahogy a beregszászi művésztársaim mutattak példát: hogy a legnehezebb körülmények között élők gondoltak a többi, kultúrát, művészetet alkotó társaikra. Tavaly Kékcsén Szekeres Katalin polgármester segítségével már szerveztünk egy ilyen estet: dugig volt a kis katolikus templom, hogy aztán az adományokkal járulhassunk hozzá az akkori akcióhoz. Most, amikor még nyáron megszólítottam Siklósi Beatrix-ot, ő bátorított, hogy vágjunk bele egy jótékonysági gálakoncertbe. 

- fogalmazott Pregitzer Fruzsina.

Tamás Attila Igazgató Úr azonnal az ötlet mellé állt, többi művész számára sem volt kérdés, hogy önzetlenül jönnek-e.

Így alakult ki ez a csapat a Móricz Zsigmond Színház néhány színészéből, valamint a Vikár Sándor Zeneiskola tanáraiból és növendékeiből.

Fővédnökként Szocska Ábel görögkatolikus püspököt nyerték meg, aki első gondolatra vállalta.