Jön a visszavágó - spanyol csapat érkezik szerdán

Challenge Kupa mérkőzést játszik szerdán a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások az első mérkőzésen 3-1-re kikaptak egy spanyol csapattól, de szeretnék kiharcolni a továbbjutást hazai környezetben. 

Felemásra sikerült a rajt a női röplabdások számára. A Challenge Kupában kikaptak a mieink Spanyolországban, szombaton viszont jó játékkal sikerült legyőzni idegenben a Békéscsabát. Utóbbi meccsen több jó egyéni teljesítmény is volt. Ivana Jeremic is ponterősen játszott. A légiós győzni akar szerdán az FP PRO Voley Andalucia elleni visszavágón. 

- Nyernünk kell, ez nem kérdés. Jobban kell játszanunk mint Spanyolországban, és többet tudunk, mint amit ott nyújtottunk. Ha javítunk az első meccsen elkövetett hibákon, akkor nem okozhatnak problémát. Középen nagyon erős a spanyol csapat center poszton, erre kell majd nagyon figyelnünk – mondta Ivana Jeremic. 

A szakmai stáb szerint azt az utat kell folytatni, amit Békéscsabán elkezdett a csapat. 

- Ezt a formát kell tovább vinnünk az egész szezonban. Spanyolországban gyengébben játszottunk, mint amit tudunk, de Békéscsabán megmutattuk, mire vagyunk képesek, ezúttal nagyobb hullámvölgyek nélkül röplabdáztunk, ám ha kellett, hátrányból is sikerült fordítanunk - mondta Tomás Varga vezetőedző. 

A keddi edzésen nagy hangsúlyt kaptak a nyitások és a fogadások. Mindez döntő lehet a Challenge Kupa visszavágóján. Mivel az első mérkőzésen 3-1-re győzött a spanyol együttes, így a visszavágón 3-0-ra vagy 3-1-re kell nyerniük a mieinknek, hogy kiharcolják az aranyszettet, ahol eldőlhet a továbbjutás. A szerdai mérkőzés 18 órakor kezdődik a Continental Arénában.