Jól sikerült a főpróba az országos bajnokság folytatása előtt

Győztes mérkőzésekkel hangoltak az Aqua Sportegyesület gyermek korosztályos vízilabdásai hétvégén Egerben, a jövő héten rajtoló Országos Bajnokság középszakaszára.

Önbizalomnövelő, magabiztos játékot nyújtva nyert a csapat az Észak-keleti Bajnokságban a Zempléni VK és a Kópé-Uvse ellen. A győzelmekkel komoly lépést tettek Hatvani Péter és Rudik Máté tanítványai az alsóház megnyerésére. 
Gyermek IV-es korosztály szombaton Nyíregyházán játszott a ÉK Bajnokság középszakaszának mérkőzésein, ahol az Aqua Sportegyesület és a Nyíregyházi Vízisport Egyesület (Nyvse) csapatai is kettő kettő mérkőzést vívtak. Majdnem tökéletesre sikeredett a hétvége, de a Tigra ZF Eger csapata megakadályozta a négyből négy győzelmet, ahol szoros csatában alul maradt az Éder Zsolt irányította Aqua Se. A többi mérkőzésen szép játéknak és győzelmeknek örülhetett a nagy számú közönség. 


A kedvezően alakult városi uszodahelyzet, és a jól sikerült évközi alapozás is hozzájárult a csapatok kiváló erőnlétéhez, mely a mostani sikerek kulcsa is volt. 

Eredmények:
Gyerek I :
Aqua Se - Kópé Uvse 14-4
Gólszerzők/Aqua/: Koi 3, Tolnai, Révész, Tégel, Maczkó 2-2, Mandzák, Tilki, Gnándt

Zempléni VK - AQUA Se  8-14
Gólszerzők /Aqua/: Koi 6, Tolnai 3, Hegedüs 2, Mandzák, Tilki, Nagy

Gyerek IV :
Zempléni VK - Nyvse 4-19
Gólszerzők: Lőrincz B. 8, Gyurecskó 5, Bíró M. 3, Nemes B2, Halász-Holik

Aqua Se - Vasas Sc 11-6
Gólszerzők: Bíró D. 5, Vass 3, Kocsis 2, Koi Sz.

Nyvse - Aquaworm 13-4
Gólszerzők: Lőrincz B. 4, Gyurecskó 3, Nemes B. 2, Fibi, Benkő, Bíró M., Szaxon

Tigra ZF Eger - Aqua Se 12-9
Gólszerzők: Lőrincz Zs. 5, Koi 2, Bíró D., Vass