Jöhet a mindent eldöntő ötödik meccs - Folytatódik a kosárdöntő

A negyedik mérkőzés következett a férfi kosárlabda NB-I/B döntőjében. A Hübner Nyíregyháza BS a BKG Príma Akadémia vendége volt. Nagy iramban kezdtek a csapatok, és a rohanásból a hazaiak jöttek ki jobban, 15-7-re vezettek. Ubilla kosaraival viszont zárkózott a Nyíregyháza, de a vége ismét a BKG-nak sikerült jobban. 

A második negyed Tóth kosaraival indult, melyre a másik oldalon Szanyi válaszolt. Javult a mieink védekezése, és a Nyíregyházáról érkezett szurkolók is folyamatosan buzdították a csapatot. 33-31-nél két pont volt csak a különbség három perccel a játékrész vége előtt, majd Kiss egy ziccerrel egyenlített.A végén mindkét gárda pontosan támadott, így 43-39-cel fordultak a csapatok.   

A harmadik negyed egy 7-2-es BKG rohammal indult, így korán időt kellett kérnie Boris Majlkovicnak. Tóth Gergely tartotta a lépést a hazaiakkal, 20 pontot szerzett 25 perc alatt. Szoros volt az állás, három pontra is felzárkóztak a Cápák, majd a játékrész végén újból meglépett a BKG, és először vezetett több mint tíz ponttal, így 64-52-vel indult az utolsó felvonás. 

Az utolsó negyedben 16 pontos előnyt épített ki a BKG, melyen Kiss faragott egy triplával. Nagy hajrába kezdett a Nyíregyháza, de vészesen fogyott az idő. Tóth büntetőivel újra tíz ponton belülre kerültek a mieink 5 perccel a vége előtt. Bazsó kipontozódott, Mokánszki viszont kérszer is begyötörte a labdát a palánk alól a gyűrűbe. Ubilla triplájával 73-68 volt az állás, de Armaghani is hármast dobott válaszként. Újabb Ubilla távoli következett, az utolsó percben 3 pont volt csak a differencia. 78-75-nél Nagy tört be jól hazai részről, majd labdaszerzés után Reizer állította be a végeredmény. A BKG nyert, így 2-2 a párharc állása. Jöhet az ötödik meccs, Nyíregyházán. 

BKG Príma Akadémia – Hübner Nyíregyháza BS 82-75 (24-16, 19-23, 21-13,18-23 )

Nyíregyháza: Szobi 2, Mokánszki 6, Tóth 26, Ubilla 22/12, Bazsó 2

Csere: Bus 5, Mohácsi 2, Kiss 10/6

vezetőedző: Boris Majlkovic