Jöhet a döntő - A harmadik meccset is megnyerte a Vasas ellen a Nyíregyháza

A női röplabda Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Continental Arénában lépett pályára  a Fatum Nyíregyháza a Vasas ellen.  Az első két találkozót a nyírségiek nyerték, így mindössze egy sikerre kerültek a döntőtől. 
Az első szett eleje a Vasileva-Zernovic párharccal indult, mindketten pontos ütésekkel kezdtek. Érdekesség, hogy három ász nyitás is volt rövid időn belül, 9-6-nál ezért időt is kért a Vasas vezetőedzője. Előbb a Fatum, majd a fővárosi gárda produkált egy 3-0-s rohamot, szoros volt az állás. Lacombe nyitásával és ütéseivel viszont öt pontra meglépett a hazai gárda, majd szépített a Vasas, 20-17-el indult a szett hajrája, és végül nyerte 25-18-ra a játékrészt a Nyíregyháza Radosová három pontos támadásával.  


A második felvonás a vendégeknek indult jobban, 2-6-nál időt is kellett kérnie Németh Szabolcsnak.  Jó centertámadásokkal ugyan átmenetileg csökkentette a különbséget a Fatum, de a Vasas Török és Popovic-Gamma támadásaival 10-15-nél vezetett. Cserékkel próbált frissíteni a Nyíregyháza, de végül 25-16-ra nyerték a játszmát az angyalföldiek, és egyenlítettek. 
A harmadik szettben is a Vasas kezdett jobban, Vasileva próbálta tartani a lépést Popovic-Gammával, előbbi 9, utóbbi 11 ponttal állt a játszma elején. Szoros volt az állás, féltávig  a vendégek vezettek, de 14-14-nél sikerült egyenlíteni.  Sok nyitásrontás jellemezte mindkét együttest, és a hajrá döntött a játszmáról. 21-21 után két pontot szerzett a Nyíregyháza, majd a második szettlabdát értékesítve nyerte a játékrészt. 
A negyedik játszma is izgalmasan alakult, 7-6 után viszont sikerült egymás után három pontot szereznie a Nyíregyházának. A folytatásban is kézben tartotta a szettet a Fatum, és végül nyerte is a játékrészt, ezzel együtt a párharcot 3-0-ra, és a döntőbe jutott. 

Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3-1 (18, -16,  23, 13)
Nyíregyháza: Najdic  2, Radosová 15 , Vasileva 14 , Ortiz 10 , Pintér 12 , Lacombe 15

Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Inneh-Varga 3, Klaric 1, Fuchs, G.Francesco, Lászlop

vezetőedző: Németh Szabolcs