Jó hír a kerékpárosoknak: megújult a burkolat a Kígyó és a Kert utca közötti kerékpárúton!

Jó hír a kerékpárosoknak, hogy Kígyó utcától induló, Debreceni út – Tünde utca - Kállói út - Szent István utca vonalon a Kert utcáig megépült új kerékpárút már a teljes nyomvonalon aszfaltburkolatot kapott. A teljes befejezés augusztus közepére várható.

A Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Nyíregyházán című projekt segítségével az önkormányzatnak régi vágya válik most valóra a várost behálózó kerékpárutakkal. A belvárost Borbányával, és a Kisteleki szőlővel köti össze a közel 8 kilométeres szakasz, mely másfél milliárdos EU-s forrásból készül el. A köznyelv borbányaiként emlegeti, helyesen, bár ahhoz, hogy pontosan elképzeljük ennek a jelentős fejlesztésnek a nyomvonalát a térképen, tudnunk kell, hogy a Kígyó utcától indul és a Kállói úton kétfelé kanyarodva eléri a Szent István utcát is.

Augusztus közepére várható a befejezés

Jó hír a kerékpárosoknak, hogy Kígyó utcától induló, Debreceni út – Tünde utca - Kállói út - Szent István utca vonalon a Kert utcáig megépült új kerékpárút már a teljes nyomvonalon aszfaltburkolatot kapott. A csatlakozó építmények, a buszöböl, buszperon, parkoló, kerékpáros átvezetések kialakítása van még folyamatban. A Kállói úti gyalog-kerékpáros átvezetéseknél csütörtökön kezdődött meg az útcsatlakozások helyreállítása. A közel 8 kilométeres nyomvonalon folyamatos a törmelékek összeszedése, a tereprendezés és a végleges forgalomtechnika kialakítása. A kivitelező tájékoztatása szerint a következő hét folyamán még jelzőlámpás forgalomkorlátozásra kell számítani a Kállói úti gyalog-kerékpáros átvezetésekben a főpálya aszfaltozása kapcsán. A teljes befejezés augusztus közepére várható. Ezzel a beruházással a megyeszékhely kerékpárútjainak teljes hossza eléri a majd a 71 kilométert.