Jó hír a fiataloknak: ingyenes KRESZ-vizsga

 

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges KRESZ-tanfolyam díja általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket.

A visszafizetést akkor igényelhetik a fiatalok, ha a vizsga napján még nem töltötték be a 20. életévüket, és akkor is jár, ha valaki a KRESZ vizsga után nem megy rögtön a gyakorlati oktatásra.

A megtérítés sok fiatalnak komoly segítséget jelenthet, mivel ők még gyakran nem rendelkeznek saját bevétellel. Emellett, ha többen szereznek jogosítványt, az növelheti a mobilitást, ami a kormány szerint hasznos lehet a munkaerőpiacnak.

Bővült a mozgóképes kérdés adatbázis

A KRESZ-vizsgán az új évtől komolyabb változás nem történt. Nagy Tibor a Sprint Autósiskola vezetője elmondta, a kérdés adatbankot bővítették, ez B kategória esetében megközelíti a 6 ezer darabot.

Van miből meríteni, de a tanulóknak rendelkezésükre áll az előfizethető gyakorló program, ennek segítségével meglepetés nem érheti őket.

A vizsgalapon a hallgatók továbbra is két mozgóképes kérdéssel találkoznak. A szakember szerint azért bővítették a vizsgán előforduló mozgóképes kérdések körét, mert a tapasztalat azt mutatja, a mai kornak megfelelőek, ezeket könnyebben értelmezik a tanulók, és többen válaszoltak rájuk helyesen.


Szoboszlai Tibor

Fotó: Internet