Jetski EB és Junior VB Leveleken

Szeptember első hétvégéjén Európa legkiválóbb jet-ski versenyzői veszik birtokba a leveleki Szabadidőközpont tavát. Az Európa Bajnoksággal egyidejűleg rendezik a Ski Junior Világbajnokság  versenyét a 10-12 és a 13-15 éves kategóriákban. Nehezítette a szervezők dolgát a nagy aszály. Komonyi Lajos és Jászai Csongor személyében helyi kötődésű fiatalok is indulnak a junior VB-n. Utóbbi címvédőként áll rajthoz. 

- Természetesen szeretném megvédeni a címemet, de nem teszek magamra terhet. Jó formában vagyok, ez a legutóbbi magyar bajnokin eredményben is megmutatkozott, igyekszem kihozni magamból a maximumot - mondta Jászai Csongor versenyző.  

A három versenyből álló, 2022. évi Európa Bajnokság záró futamát a lengyelországi és a portugáliai verseny után Magyarországon rendezik, immáron negyedik alkalommal. Nyíregyháza és Levelek közösen házigazda. 

- Nyíregyháza egy sportos város, és a technikai sportokhoz kapcsolódó versenyeket is örömmel támogatjuk. Ez turisztikai szempontból is jó, mert az ide látogató külföldiek megismerhetik városunkat - mondta Dr. Rákóczi Ildikó önkormányzati képviselő. 

Kategóriánként 3-3 futam lesz az EB-n péntek délutántól vasárnap estig, és a 3 futam összesítése dönti el a Jet-ski Magyar Nagydíj végeredményét.