Jet-ski Európa- és Junior Világbajnokság a Nyíregyháza melletti leveleki tavon
Fotó: Illusztráció

Szeptember első hétvégéjén Európa legkiválóbb jet-ski versenyzői veszik birtokba a leveleki Szabadidőközpont tavát.

A három versenyből álló, 2022. évi Európa Bajnokság záró futama a lengyelországi és a portugáliai verseny után Magyarországon kerül megrendezésre immáron negyedik alkalommal.

A 11 állós, ülős, valamint freestyle versenykategóriában péntek reggel kezdődnek az autós forma1-ből ismert pole-pozíciós futamok.

Kategóriánként 3-3 futam kerül megrendezésre péntek délutántól vasárnap estig, s a 3 futam összesítése dönti el a Jet-ski Magyar Nagydíj végeredményét.

Az Európa Bajnoksággal egyidejűleg kerül megrendezésre a Ski (állós) Junior Világbajnokság ez évi egy versenye a 10-12 és a 13-15 éves kategóriákban.

A rendező Magyar Jet-Ski Szövetség vezetése bizakodik a 22 fős magyar válogatott keret eredményes szereplésében.

Az Európa Bajnokság Magyar Nagydíján 5 érmet várnak a magyar versenyzőktől, az esélyesek: Major Marcell Runabout GP4, Süli Csaba Ski GP3, Szabó Barnabás Ski GP1, Cseke Zsolt Runabout Veterans GP1 és Kasza György Runabout GP1 kategóriában.

A Junior Világbajnokság két kategóriájában nagyobbak az elvárások, a legfiatalabban Ski GP3.2 kategóriájában Marvin Bohuslavot és Puskás Zekőt, a 13-15 évesek Ski GP3.3 kategóriájában a nyíregyházi Jászai Csongort és Ifj. Komonyi Lajost várják a dobogóra.