Ismét támogatják a sportolókat
Három tehetséges sportolót támogat ösztöndíjjal az egyik szabolcsi pénzintézet. Évek óta segítik a fiatalok felkészülését, akik jó eredményekkel hálálják meg a támogatást. Idén Bakosi Péterrel, Laskai Írisszel és Závaczki Bálinttal kötöttek szerződést.

A Szabolcs Takarék évek óta segíti a tehetséges megyei sportolókat. Van közöttük olimpiai kerettag, világranglista-helyezett és magyar bajnok is. Ma újabb három szerződést kötöttek. A pénzintézet szerint fontos a helyi fiatalok segítése.

– Példaképek a többi fiatal számára is, hogy kitartó munkával elérhetik céljaikat. Ez jól illeszkedik üzletpolitikánkba is, mivel szeretnénk támogatni a jövő nemzedéket – mondta Bede József, a Szabolcs Takarék elnök-igazgatója.

Bakosi Péter felkészülését már korábban is támogatta a Szabolcs Takarék. A magasugró számára most a legfontosabb cél az olimpiai szint teljesítése.

– Nyáron Európa-bajnokság és olimpia is lesz, szeretnék kijutni Rióba. A felkészülés jól sikerült, rövidesen Németországba utazok, ahol több nemzetközi versenyen állok rajthoz – mondta Bakosi Péter magasugró.

Závaczki Bálint is ösztöndíjas volt már az elmúlt években is. A fiatal golfozó az elmúlt hat évben mindig megnyerte a magyar bajnokságot, és felkerült a világranglistára.

– Magyarországon, Ausztriában és Litvániában is dobogóra állhattam rangos versenyeken, és elkezdtem gyűjteni a világranglista-pontokat. Szeretnék minél hamarabb az első száz közé kerülni – mondta Závaczki Bálint golfozó.

Laskai Írisz első alkalommal kap támogatást. Edzője szerint az asztalitenisz is nagyon költséges sport, így jól jön a segítség.

– A legújabb pingpongütő fa több mint százezer forint, a gumi borításból pedig egy szezon alatt nyolc párat is elhasználunk, ami szintén sokba kerül. Számunkra nagyon jól jön ez a támogatás – mondta Dorogi János edző.

A fiatal nyíregyházi sportolókra számos hazai és nemzetközi verseny vár majd a következő hónapokban, ahol szeretnének eredményesen szerepelni.

Dankó László