Ismét lesz Bringa Piknik - Május 14-én irány Tokaj!
Fotó: Szarka Lajos

Ötödik alkalommal rendezik meg a Bringa Pikniket Nyíregyházán. Május 14-én a Kossuth téren lesz a rajt, a cél pedig Tokaj. Az elmúlt években közel ezren vágtak neki kerékpárral a távnak, most pedig meglepetésekkel is készülnek a szervezők. 

Évek óta igazi nyárindító program Nyíregyházán a Bringa Piknik. Május 14-én ötödik alkalommal rajtolhat el a mezőny a Kossuth térről. 8 órától lesz gyülekező, 9 órától pedig rajt. A jubileumi versenyre a szervezők is készülnek programokkal. 

- Lesznek meglepetések, fellépők, és egy különleges versennyel is készülünk Tokajban a célállomáson, egy 450 méteres akadálypályát építünk ki, melyet a lehető leglassabban kell teljesíteni – mondta az esemény sajtótájékoztatóján Pataki Mihály főszervező.

A Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárúton 35 km-t kell majd teljesíteniük a résztvevőknek, és Nyírtelek valamint Rakamaz térségében lesznek piknikpontok, frissítési lehetőséggel. A kerékpárút nagyon népszerű a nyíregyháziak körében, és már az építésekor az volt a cél, hogy ilyen rendezvényeket lehessen tartani. 

- A közlekedés biztonságának javítása mellett ez is volt az egyik célunk, hogy minél többen kerékpározzanak, sportoljanak. Nagyon jó a kapcsolat a kerékpárút által érintett településekkel, és további fejlesztéseken is gondolkodunk - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Jelenleg is zajlanak fejlesztések, nem kizárt, hogy a jövő évi Bringapikniknél már a Tokaji hegyet is körbe lehet majd tekerni. 

- Szeptemberre elkészül egy újabb szakasz, a hídon is biztonságosan lehet átkerekezni, és felgyorsultak a munkálatok, így reméljük, hogy jövőre már a helyet is körbe lehet tekerni, az egy újabb 20 km-es kerékpárutat jelent – tette hozzá Posta György, Tokaj polgármestere.  

Azoknak sem kell aggódniuk, akik nem vállalják be az oda-vissza távot, Tokajból ugyanis a vasútállomásról kerékpárszállító kocsik indulnak majd óránként, így akár vonattal is visszalehet jönni Nyíregyházára. 

Kapcsolódó galéria

Bringa Piknik 2022 beharangozó