Ismét elnyerte a Nyíregyházi Állatpark a Családbarát szolgáltatóhely címet

– Állatparkunk mindig is kiemelt figyelmet fordított, hogy az ide érkező családok minden tagja maximális kikapcsolódásban részesüljön, éppen ezért két évente hivatalos ellenőrzést kérünk a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. munkatársaitól – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nyíregyházi Állatpark.

A Családbarát szolgáltatóhely minősítési bírálata közben többek között figyelembe vették  a bababarát szolgáltatásokat, mint a szoptató helyiséget vagy a babahordozók ingyenes használatát, a kisgyermekes családok kényelmét szolgáló húzható kiskocsi bérlését vagy a bátor kisgyermekek Cumifáját.

A kritériumok között szerepel, hogy akadálymentes, babakocsival is megközelíthető parkolót kell biztosítani a gyermekes családoknak, de plusz pont járt az ingyenesen használható fedett kerékpártárolóért is.

– A tavalyi esztendőben az összes mosdónk új köntösbe öltözött és a park több pontján van pelenkázásra is lehetőség. Nagy népszerűségnek örvend az új korszerű Tarzan játszótér is és sok apró figyelmesség, ami megkönnyíti az ide érkező családok kikapcsolódását – emelte ki a park közleményében.

 

Forrás: Nyíregyházi Állatpark