Iskolakerülők, istentisztelet és utcai étkezde

Színes fényképek mesélnek az Andok vidékének kultúrájáról a sóstói Pálinkaházban. A tárlat Bolívia, Chile, Peru és Ecuador tájaira kalauzolja el a látogatókat, és a magashegységben élő indiánok múltjába és mai hétköznapjaiba enged bepillantást.

 

ANDOKBÓL AZ ANDOKBA

 

Az Andokból az Andokba című kiállításon a fényképeken látható többek között iskola, istentisztelet, nyitott konyha és utcai étkezde is. A képeket Lóránt Attila fotóművész készítette.

– 2003 és 2006 között három éven át dolgoztam Dél-Amerikában, egy könyvet készítettem – mesélte Lóránt Attila. – Nagyon sok, különböző népcsoporttal dolgoztam, és nagyon sok élményt szereztem. Leginkább az ember érdekel, a képeimen az ember van a középpontban, és igyekszem azokat a kulturális jegyeket bemutatni, amelyek eltűnőben vannak.

 

EMBEREK ÉS ÉRTÉKEK

 

A kiállítás megnyitóján dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója köszöntötte az érdeklődőket, a tárlatot Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója nyitotta meg. Az állatpark legújabb látványossága, az Andok kalandok különleges állatvilágával vonzza a látogatókat, a Pálinkaházban megnyílt tárlat a magashegységben élő embereket és értékeiket mutatja meg.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az Andok menti kultúra a 12. századtól talán a legjelentősebb. Olyan csodákat csináltak, amelyek ma is megállják a helyüket – mondta Gajdos László. – Jártam azon a vidéken, Chilében és Ecuadorban. Láttam, ahogyan az indiánok, az inkák leszármazottai készítik a csodálatos szőtteseket, és őrzik a hagyományaikat.


PERUI NÉPTÁNCEGYÜTTES IS FELLÉPETT

 

A rendezvényen táncelőadást is láthatott a nagyközönség, perui néptáncegyüttes adott ízelítőt az Andok világa kultúrájából.

– Színes népviseletbe öltöztünk, és dinamikus táncokat adunk elő – mondta Espinoza Behavides Noel Manuel, a SONKOY TUSUY táncosa. – Ma két táncot mutatunk be, mindkettőnek más a zenéje és a ritmusa.

A fotókiállítás látogatói a tárlat megnyitóján az Andok országainak ízeit is megkóstolhatták.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)