Iskolába járni jó!

Szakavatott zsűri válogatott a pályamunkákból 100 alkotást, amelyből a Váci Mihály Kulturális Központ aulájában nyílt kiállítás.

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal hívta életre az Iskolába járni jó! című rajzversenyt általános és középiskolás diákoknak a Tankerületi Központ.

Fontosnak tartották, hogy mind a gyerekek mind a pedagógusok átélhessék az egy közösséghez tartozás élményét.

– A pályázat megvalósítása során a gyerekek átélhetik az alkotás örömét, azt hogy a gondolataikat szabadon kifejezhetik és nagyon – nagyon sok sikeres alkotás született ennek köszönhetően – fogalmazott Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója.

A rajzok más szemszögből mutatnak meg iskolákat, tantermeket vagy tanítási órákat, mint ahogy azt mi felnőtt fejjel gondoljuk.

– Nagyon-nagyon hasznos a számunkra, hiszen a gondolataik egy kicsit iránytűként szolgálnak abban a vonatkozásban, hogy mi az, ami igazán élményt és örömöt ad a gyerekek számára. Itt láthatunk csoportos foglalkozásos tanítási órákat képi nyelven ábrázolva, láthatunk szakköri tevékenységeket, kirándulásokat, akár az úszás oktatás örömét is, tehát mindazt tükrözik, amik a gyerekeknek élmény a mai világunkban.

Minden iskolában volt egy helyi döntő, ahol a közönség is szavazhatott a rajzokra, így került a tárlatra 25 intézményből 100 alkotás. A Váci Mihály Kulturális Központ aulájában rendezett kiállításmegnyitón átadtak két első, második és harmadik díjat, illetve különdíjakat is. Második helyezett lett File Eszter Írisz, újfehértói diák.

– Azt rajzoltam, hogy a tanár néni bekapcsolta a projektort, és akkor a gyerekek meg nézik – épp történelem óra van – a projektoron, hogy mi megy – mondta Eszter.

Elnöki különdíjat adományozott a zsűri elnöke, dr. habil Szepessy Béla, a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézetének igazgatója.

Ajándékot ajánlott fel a RENOMÉ-PRINT, családi belépőt a Nyíregyházi Állatpark, illetve a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.

A diáktárlatot május 18-ig láthatják a Váci Mihály Kulturális Központ aulájában.

Matyasovszki Edit