Iserlohnban koncerteztek a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei
Iserlohnban koncerteztek a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei

Iserlohnban adtak több nagysikerű koncertet a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A kiemelkedő tehetségű gyerekek a német zeneiskola meghívására érkeztek Nyíregyháza németországi testvérvárosába.

2019. június 13-17. között az iserlohni közönséget kápráztatták el a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola delegált növendékei. A két zeneiskola között évek óta tartó munkakapcsolat eredménye, hogy egyik évben Nyíregyháza látja vendégül a németeket, akik azt azt követő évben fogadják a magyar muzsikusokat.

A delegáltak az öt napos látogatás során a Letmatheben felújított iskolaépület avató ünnepségének programsorozatában egy önálló templomi koncerten, valamint három, a német diákokkal közös fellépésen erősítették a két város és a két zeneiskola kapcsolatát. Barota Boglárka, Kereskényi Fanni, Pristyák Zsófia – furulya (felkészítő tanáruk Purné Orha Andrea), Tirpák Janka – zongora (felkészítő tanára Tirpákné Lizák Teodóra), valamint Jakimcsuk Dániel – kürt (felkészítő tanára Zsupos Gábor, zongorakísérője Tamás Attila) játékával méltán szereztek feledhetetlen élményeket a meghívók számára. Az utazás során nem csupán zenéltek a diákok, hanem a helyi nevezetességekkel is megismerkedtek. A kapcsolat folytatódik, hiszen 2020 nyarán ismét az iserlohniak jönnek Nyíregyházára, hogy megismételjék a 2018-as nagysikerű szabadtéri koncertet.