Irány Tokió - Tarjányi István kijutott a paralimpiára!

Nem rendeznek több kvalifikációs versenyt, így eldőlt, hogy Tarjányi István ott lehet élete első paralimpiáján. A nyíregyházi kerekesszékes vívó régi álma teljesül ezzel. Az NYVSC kard szakága sikeres napokat tudhat a háta mögött. Nyíri Villő harmadik lett a kadett bajnokságon. 

Tarjányi István közel egy évtizede kezdte a kerekesszékes vívást. Folyamatosan fejlődött, és egyre jobb eredményeket ért el nemzetközi versenyeken is, ám arra, hogy a nagy álma, egy paralimpiai szereplés teljesüljön, 2021-ig kellett várnia. Az NYVSC sportolója kardban és párbajtőrben is olyan helyen állt a világranglistán, mely indulási jogot biztosított, most pedig eldőlt, hogy a tokiói játékokon elindulhat, ugyanis nem rendeznek több kvalifikációs versenyt. Pákey Béla Tarjányi István mellett fiatal ép sportolókkal is dolgozik, és edzésen gyakran egymás ellen vívnak a tanítványai.   

- A fiúk és a lányok is gyakran beülnek a székbe István ellen. Ez ugyanis nagyban fejleszti a gyorsaságot, melyet később versenyeken kamatoztathatnak – mondta Pákey Béla edző. 

A vívók számára sikeresek voltak az elmúlt napok. A hétvégén rendezték a Kadett bajnokságot, ahol Nyíri Villő remekül versenyzett, és végül bronzérmet szerzett. A vetélytársakkal jól ismerik már egymást, így nehéz meglepni a másikat. A járványhelyzet nehezítette a felkészülést, de a csapatból mindenki igyekezett maximumot nyújtani. 

- Nehéz körülmények között készültünk, és nagyon sok munka van a hátunk mögött. Örülök, hogy dobogóra állhattam a bajnokságon, ez nagy lökést ad mentálisan a következő versenyekre - mondta Nyíri Villő. 

Az NYVSC kardozói számára a következő nagy verseny a csapatbajnokság lesz, ahol szintén szeretnének dobogós helyet szerezni. Tavasztól pedig új helyre költözhetnek a vívók, az Atlétikai Centrumban ugyanis kialakítottak egy saját vívótermet, így a jövőben modern körülmények között készülhetnek a sportolók.