Internet Fiesta az okoseszközökről a Móricz Zsigmond könyvtárban
A március 22-27-ig tartó program öt előadást kínál a Móricz Zsigmond Könyvtár vendégeinek.

Idén 20. alkalommal rendezik az Internet Fiestát, mely az okos eszközökről szól. A március 22-27-ig tartó program öt előadást kínál a Móricz Zsigmond Könyvtár vendégeinek, 12-99 éves korig.

 

A vlog, a blog, a drónok, tabletek és telefonok a főszereplői az idei Internet Fiestának, mely a Könyvtár – kommunikáció – internet jelszavakkal népszerűsíti a digitális kultúrát az országos rendezvény kapcsán.

 

Így ajánlotta Polák Péter, a Móricz Zsigmond Könyvtár osztályvezetője: 

Nagyon sok előadást fogunk tartani a mindennapjainkat behálózó okos eszközökről, hiszen gondoljunk bele, ma már nem csak tabletekről, telefonokról, számítógépekről beszélünk, hanem nekem pl. a biciklilámpám is okos. Nem csak világítani tud, hanem zenét szolgáltat és még tölteni is lehet vele a telefont. Ilyen okos eszközöket fogunk bemutatni az egy héten át tartó előadás sorozatban, ahol 5 előadást hallgathatnak meg a látogatók. 

 

Március 22-én, aztán 25-én, két délelőtti alkalomra, majd 26 és 27-én várják a vendégeket a Móricz Zsigmond könyvtár konferenciatermében. Diákokat és ráérő felnőtteket egyaránt.  

 

Lesz egy előadásunk a drónokról, amikor nem csak a drónokról képekben fogunk beszélgetni, hanem itt a hatalmas konferenciatermünkben drónok repülni is fognak. Tehát lehetőség lesz kipróbálni a drónokat, drónszimulátorokat. Aztán lesz egy külön  előadásunk a fotózásról. Mindenki készít manapság fotókat. Rólam gyerekkoromban körülbelül 30 fotó készült, az én gyerekemről már 30 ezer, de hogy mégis hogyan kell ezeket az okos eszközöket használni ahhoz, hogy jó minőségű fotók legyenek, hogy azok megjelenhessenek a felületeinken, arról lesz egy előadás. - szólt a főszervező.

 

Szó lesz még az internet közösségkovácsoló erejéről. Arról, hogy a világháló nem csak játék, hanem tanulás is. Évek óta szervezik az Idézők könyvtára számítógépes versenyt, mely most ősszel várható, de ennek múltjáról, és a kezdetekről beszél az a Balogh Bence, ki nem is olyan régen széchenyis diákként szervezte az e-sport programokat.

Téma lesz a vlog készítés is. A dolgot sokaknak nem kell magyarázni, de ha mégis: ez a video blog. Kamerával rögzített videoüzenet, amit majdnem mindenki tud készíteni, de hogyan lesz minőségi, erről szól Márföldi István előadása.