Ingyenesen utazhatnak az egészségügyi dolgozók Nyíregyháza helyi tömegközlekedési járatain

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedési Szolgáltatási Főosztálya tájékoztatása szerint: az egészségügyi dolgozók munkájának támogatása, a járványügyi feladatok ellátása érdekében az ITM a helyközi személyszállítási közszolgáltatást ellátó autóbusz- és vasúttársaságok felé elrendelte, hogy 2020. március 27-étől a koronavírus-járvány idejére biztosítsanak korlátlan ingyenes utazást minden egészségügyi dolgozó részére a helyközi közforgalmú közlekedésben.

A polgármester támogatva az egészségügyi dolgozók feladatellátását, a koronavírusjárvány ideje alatt részükre a helyi közlekedést ingyenessé teszi korlátlan igénybevételi lehetőség mellett. Az egészségügyi dolgozók díjmentes utazási jogosultságának igazolására az alábbi okmányok felmutatását a helyi közlekedési szolgáltatók visszavonásig elfogadják: évi 12 alkalmas „Utazási utalvány", valamint a személyazonosító igazolvány és a lakcímkártya együttesen, vagy egészségügyi szolgáltató vagy fenntartó által kiállított igazolás, vagy az egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító hatósági igazolvány.

A kedd délutáni, részletes városházi sajtóközleményt ITT olvashatja el. A városvezetés által felállított operatív munkacsoport naponta elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedésekre tesz javaslatot. Kérik, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott sajtóközleményekből. Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket is tartalmazó sajtóközleményük elérhető városunk hivatalos weboldalán: https://www.nyiregyhaza.hu/