Informatikai versenyek díjazottakkal

Honlap készítésben, számítási feladatokban és programkészítésben is összemérhették tudásukat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye általános iskolás és középiskolás diákjai. Négy informatikai versenyt, megyei programozó bajnokságot, megyei alkalmazó versenyt általános illetve középiskolásoknak és megyei webfejlesztő csapatversenyt is szervezett a tanulóknak az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központja és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskolája.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nagyon fontos, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését az informatika iránt, mivel Magyarországon jelenleg 22 ezer betöltetlen informatikával kapcsolatos álláshely van – mondta Komoróczy Tamás, a verseny szervezője. – Különböző számítások jelentek meg arról, hogy mekkora népgazdasági hasznot hozna, ha ez a 22 ezer álláshely be lenne töltve. Mi azt szeretnénk, ha minél több gyerek tanulna informatikusnak, ezért hirdetjük meg a versenyeinket.

 

ÉRDEKES FELADATOK

 

A webfejlesztők csapatversenyén a 3 fős csoportoknak iskolájuk vagy lakóhelyük honlapját kellett elkészíteniük a boldog békeidők valamely tetszőleges évére, ezt a versenyt a Nyíregyházi Városvédő Egyesület közreműködésével szervezték meg. A megyei alkalmazói versenyen az általános iskolásoknak a tiszavirágzással és a Tisza vízállásával kapcsolatban kellett számításokat végezniük, a középiskolások témája pedig pedig Terry Pratchett munkássága illetve az úszás volt. A megyei programozó bajnokságon is Terry Prachett munkásságával kapcsolatos programot kellett a diákoknak írni. A versenyeken több mint 300 tanuló vett részt.

 

VERSENYENKÉNT 5-5 DIÁKOT JUTALMAZTAK

 

A négy verseny ünnepélyes eredményhirdetését a Jósa András Múzeumban tartották meg, ahol versenyenként az első öt-öt helyezettet díjazták. A megmérettetésen legjobban teljesítő tanulók könyvutalványt kaptak.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)