Indul a szezon - Július 18-án a MACEC Kupával kezdődik a salakmotoros idény

Július 18-án elkezdődik hazánkban is a salakmotoros idény. A járvány miatt több mint két hónapos csúszással indul az idény. A megyénkben rangos nemzetközi és a hazai versenyt is rendeznek. 

Július 18-án végre ismét felbőghetnek a motorok a Nagyhalász Speedway Ringen. Furcsa ezt a nyár közepén kimondani, de most indul csak a szezon. A koronavírus járvány miatt a szokásos április kezdés elmaradt, így egy hét múlva lehet megtartani az első versenyt. A MACEC Kupára hét nemzetből érkeznek motorosok az oválra. A pályán az elmúlt hetekben is sokat dolgoztak, hogy megfeleljen a szigorú nemzetközi előírásoknak. 

- A szükséges engedélyeket beszereztük, a pálya mind hazai mind nemzetközi versenyekre rendezésére alkalmas, megkaptuk a licenceket. Bízunk abban, hogy komoly mezőny érkezik, és izgalmas futamokat láthatnak a nézők. Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjön a szezon - mondta  Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A pályán további korszerűsítéseket hajtottak végre, bővült a parkolók száma. Szükség is lesz a nagyobb parkolóra, mivel szeptember 12-én rangos nemzetközi versenyt rendeznek a ringen. Ekkor az U21-es Európa-bajnokság döntőjének lesz a házigazdája a szabolcsi pálya. Ezen kívül az országos bajnokság egyik futamát is itt tarják, itt még a szövetség nem döntött a pontos időpontról, és egy meghívásos versenyt is rendeznek majd idén Nagyhalászban. Várhatóan sok néző látogat ki már az első viadalra is, az EB döntőre pedig Lengyelországból és Szlovákiából is érkeznek majd drukkerek.