II. Socca Jótékonysági Focitorna - Szívultrahangra gyűjtenek a focisták

A hétvégén rendezik a II. Socca jótékonysági focitornát. 20 csapat nevezett, a bevételt pedig a Beteg Gyermekekért Alapítvány kapja. A találkozókat műfüvön tartják. 

Egy éve nagy sikere volt, így október 23-án immár második alkalommal rendezik meg a Socca Jótékonysági focitornát. 20 csapat nevezett az eseményre, a jelentkezési díjakból befolyó összeget pedig a szervezők felajánlották a Beteg Gyermekekért Alapítványnak. A Socca bajnokság tavaly indult, és hétfőnként rendezik a meccseket. Nagyobb a pálya és a kapu mérete is.

- Egyre nagyobb az érdeklődés a bajnokság iránt, ez a nézőszámban is megmutatkozik. A csapatok számára pedig vonzó a pálya mérete, illetve hogy műfüvön játszhatnak. Nagyon sportszerűek a meccsek, vitatott szituáció is alig van - mondta Székely János főszervező.

 Az alapítvány az elmúlt években számos olyan eszközt vásárolt, mely a gyerekek gyógyulását segíti. Most egy 30 millió forintos szívultrahang gépre gyűjtenek, a vételár fele már megvan, és bíznak abban, hogy a segítségeknek köszönhetően rövidesen megvehetik a berendezést. A tavalyi évben kapott összegből is eszközöket vásároltak. 

- Sok berendezésre van szükségünk a gyerekek kezeléséhez, a technika pedig folyamatosan fejlődik, így újabb berendezésekre van szükség. Az idei évben 13 millió forint értékben tudtunk eszközöket venni - mondta Dr. Dicső Ferenc, a Beteg Gyermekekért Alapítvány elnöke. 

A jótékonysági tornára a fővárosból és Borsod megyéből is érkeznek csapatok. A  szombati esemény 10 órakor kezdődik, és várhatóan 17 óráig tart a Városi Stadion műfüves pályáján.