Így tölti a vakációját! A Városgondnok nyomdokaiba lépne a 14 éves teniszező fiú

Ha valamilyen városi történésről információhoz szeretnénk jutni, elég csak felhívni Bordás Béla városgondnokot, akihez naponta legalább félszáz telefonhívás fut be, mellette pedig megtesz több mint 150 kilométert, így amiről ő nem tud, az nincs is. Ügyeletes telefonszá­mára folyamatosan futnak be a hívások a városlakóktól, a nap szinte 24 órájában. 

 

Nehéz őt úgy leültetni – sőt, inkább lehetetlenség – 10 percre, hogy ne csörögjön valamelyik telefonja. Neki ugyanis van 5, amelyek folyamatosan „szolgálatban” vannak. Bár általában egyedül járja a város utcáit, most segítsége is akadt. Minden évben egyszer ugyanis vele tölt egy napot a 14 éves Juhász Bence, akinek nagy vágya, hogy egyszer városgondok legyen.

 

 

-Már négy éve, minden nyáron egy napot Béla bácsival töltök. Mikor először meghallottam, hogy mivel foglalkozik, már akkor nagyon érdekesnek találtam ezt és szerettem volna kipróbálni. Hihetetlenül mozgalmasak a napjai, ma még arra se volt időnk, hogy ebédeljünk valahol. Neki a kisujjában van a város, ehhez nekem még sokat kellene tanulnom. A másik nagy vágyam, hogy egyszer teniszező lehessek. 3 és fél éves korom óta játszom, idén Vidék Bajnok lettem és nyertem a Marso-Bige kupán is.

 

MINDEN NAP CSÚCS NAP

 

A városgondnok azt mondja, számára minden nap csúcs nap. Bár volt, aki már belelesett a munkájába, de a legkitartóbb mégis Bence.

 

-Ma hajnali négy óra egy perckor futott be hozzám az első telefonhívás, igazából azóta úton vagyok. Hogy éppen milyen járművel közlekedek, az attól függ, hogy éppen hova kell mennem és milyen gyorsan. Ma már ültem autóban, motoron és az elektromos kiskocsiban is. Nyaranta naponta 120-150 kilométer megteszek, most ebbe a munkába lát bele Bence is, aminek személy szerint borzasztóan örülök.