Így készül a házi tejcsokibonbon! 4 szombaton keresztül ötleteket ad a Sóstói Múzeumfalu!
Fotó: illusztráció

Magyarország Kormányának járványügyi intézkedései miatt november 10-én tartott nyitva ebben az évben utoljára a Sóstói Múzeumfalu. A munka azonban nem állt meg, bár már nem fogadhatnak látogatókat, - a várhatóan tavaszi nyitásig - dokumentálják és rendszerezik az év folyamán muzeológusaik által gyűjtött vagy felajánlás formájában hozzájuk érkezett tárgyakat. Mától kezdve pedig, a négy adventi hétvégén kézműves tevékenységekhez is ötleteket adnak, melyeket minden szombat reggel osztanak meg a Sóstói Múzeumfalu Facebook oldalán. Rögtön az elsőt már ki is próbálhatják az érdeklődők, ezúttal a házi tejcsokibonbon receptjét mutatják be.

 

Hozzávalók:

20 dkg tejpor

13 dkg cukor

10 dkg vaj

74 g víz

4 dkg cukrozatlan kakaópor

 

Elkészítés:

1. Forrald fel a vizet cukorral, majd főzd a forrástól számítva 6 percig! Húzd félre a lábast és tedd bele a vajat!

2. Szitáld át a tejport és a kakaóport, alaposan keverd össze, majd add a cukros vízhez az egészet! Hagyd pár percig száradni.

3. Miután hűlt egy kicsit, vizes kézzel formázhatsz belőle kis golyókat, melyet akár gyümölccsel is megtölthetsz. Tárold hűtőben!

 

Tipp

Tedd két sütőpapír közzé, nyújtsd olyan vastagságúra, amilyen csokit szeretnél! Hagyd néhány percet száradni, majd darabold tetszőleges formára! Kiszúrókkal különböző mintájú, formájú csokoládékat készíthetsz belőle.