Így aludjunk el gyorsan este – Tippek a megfelelő pihenéshez

Így aludjunk el gyorsan este – Tippek a megfelelő pihenéshez

Ugyanabban az időben feküdjünk le

A testünk megérzi és megszenvedi, ha minden egyes nap más időpontban fekszünk be az ágyba. Manapság persze egyáltalán nem egyszerű mindennap ugyanabban az időpontban lefeküdni, hiszen a legtöbb ember borzasztó elfoglalt, és teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor jutunk el az ágyunkig. Ez viszont rettentő rosszat tesz a bioritmusunknak. Próbáljunk meg tehát arra törekedni, hogy lehetőség szerint ugyanakkor feküdjünk le aludni. Természetesen nem kell percre pontosan, de ha egy órán belül tudunk maradni, az már rengeteget számít.

Este ne igyunk alkoholt

Bár sokan azt hiszik, hogy este egy-két pohár bor még segíthet is az elalvásban, ez sajnos nem igaz, hiszen az alkoholnak köszönhetően kevesebb ideig fog tartani alvás közben az úgynevezett REM szakasz, így hiába a nyolc óra alvás, akkor sem fogjuk kipihentnek érezni magunkat reggel. Így az alkoholivást mindenképpen minimum másfél-két órával alvás előttre tegyük, ennyi idő ugyanis elég arra, hogy egy része kimenjen a szervezetünkből.

Napközbeni alvás?

Kutatások bizonyítják, hogy ha előre ütemezünk egy megszabott ideig tartó „heverészést” napközben, akkor az segíthet nekünk az éjszakai alvásból kimaradt energia pótlásában. Érdemes saját magunknak kikísérletezni, hogy körülbelül hány perc alvás a leghatékonyabb, ami után nem úgy fogunk felkelni, hogy azt se tudjuk, éppen milyen nap van, és hol vagyunk.


Forrás: ridikul.hu