Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartottak Nyíregyházán

Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartottak Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kiskorú diákok tanítási időben történő csellengésére, az áldozattá és az elkövetővé válás megelőzése érdekében. Legutóbb, 2019. január 10-én a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai a Nyíregyházi Rendőrkapitánysággal együttműködve ellenőrizték Nyíregyháza belvárosában az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségre is felhívja a figyelmet! Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakodnak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

Tanácsok fiataloknak a biztonságos internethasználathoz:

 

 Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
• Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető hozzájárulása nélkül!
• Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javaidat szolgálják!
• Ha problémáid vannak, fordulj bizalommal a rendőrséghez, ők segítenek megtalálni a megoldást!

 

Forrás: police.hu