Ifjúság és családpolitika
Sajtótájékoztatót tartott dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő a Fidesz nyíregyházi irodájában. Az eseményen részt vett Ruff György, a Fidelitas városi elnöke is, hiszen a fiatalok jövőjét érintő kérdésekről esett szó, és közös közéleti akcióik is vannak a Fidesszel.

Dr. Vinnai Győző hangsúlyozta, a kormány az oktatás, a foglalkoztatás és az otthonteremtés területén is szeretné támogatni a fiatalok életkezdését. A közép- és felsőfokú oktatásban a használható tudás megszerzése a cél, többek között a szakképzés megújításával. A fiatalok munkába állását az Ifjúsági Garancia Program segíti, amely többek között támogatja a vállalkozóvá válást is. A lakhatás megalapozására pedig létrehozták a Családi Otthonteremtési Kedvezmény lehetőségét.

– A statisztikák szerint közel 3 ezer ember érdeklődik a CSOK iránt, a hitelintézeteknél mintegy 6 milliárd forintot szeretnének felvenni. Várhatóan nyáron és ősszel lesz még egy felfutása a kedvezményrendszernek. Az érintettek átlagban 2,5 millió forintos hitelt igényelnek, ez azt jelenti, hogy a használt lakások iránt nagyobb az érdeklődés – mondta dr. Vinnai Győző.