Idősügyi Tanács – A szeptemberi programokról egyeztettek

Szépkorúak Sporttalálkozója, Alkotó Idősek Kiállítása, Szépkorúak Akadémiája és az Idősek Világnapja – mindez szeptemberben. Ezekről a rendezvényekről egyeztetett az Idősügyi Tanács kedd délelőtt a Városháza Bencs termében, ahol az Idősek Világnapi esemény programjait is véglegesítették.

Programokkal teli szeptemberben lesz részük a nyíregyházi szépkorúaknak – ebben a témában tartott ülést az Idősügyi Tanács kedd délelőtt a Városháza Bencs termében. Szeptember 20-án rendezik a VIII. Szépkorúak Sporttalálkozóját, megnyílik az Alkotó Idősek Kiállítása és ismét elindul a Szépkorúak Akadémiájának előadássorozata. Természetesen ebben az évben is szerveznek programot a szépkorúak számára az Idősek Világnapja alkalmából.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Ebből az alkalomból – a világnaphoz közel eső időpontban – a nyíregyházi önkormányzat évek óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy valamilyen közösségépítő programot szervezzen számukra, ezúttal új helyszínnel kedveskedve.

Az Idősügyi Tanács ülésén döntés született arról, hogy az idei évben – a szépkorúak kérése alapján – az Önkormányzat ajándékcsomag helyett minden résztvevő számára ellátást biztosít. Az előzetes becslések alapján 2000-2200 szendvics várja majd a Sóstói Múzeumfaluba érkezőket. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere az ülésen hangsúlyozta, a rendezvénnyel a nyíregyházi szépkorúakat szólítják meg, így a belépéshez lakcímkártya felmutatására lesz szükség. Azt is kiemelte, a szokásos módon a Volánbusz járatai könnyed eljutást biztosítanak a résztvevőknek. Az idei évben szeptember 29-e az időpont, az ünnepélyes megnyitó fél 10-kor veszi kezdetét, az esőnap pedig október 2-a.