Atlétika, ulti, sakk - sportoltak a szépkorúak

8. alkalommal rendezték meg a Szépkorúak Sporttalálkozóját Nyíregyházán. Több mint ötszázan vettek részt, és különböző sportágakban mérték össze erejüket az 55 év felettiek.

Évekkel ezelőtt a Városi Stadion volt a helyszíne az első Szépkorúak Sporttalálkozójának. Akkor még csak 250-en vettek részt az eseményen, mára ez a létszám megduplázódott. A helyszín is változott, az Atlétikai Centrumban mérték össze erejüket az 55 év felettiek. A szépkorúak nagyon aktívak a sport terén, a Mozdulj Nyíregyháza több programján is rendszeresen részt vesznek. 

- Nagyon sokan rendszeresen járnak a foglalkozásokra, és több olyan is van közöttük, ami kifejezetten az idősebbeknek szólnak. A Mozdulj Nyíregyháza egy sikeres programunk, nem véletlenül kezdték el másolni más települések is, amire büszkék vagyunk - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Asztaliteniszben, atlétikában, kislabda dobásban, ultiversenyen, és játékos ügyességi sorversenyen mérhették össze tudásukat és ügyességüket a nevezők. Sokan nem csak a sportversenyek miatt érkeztek, hanem a kapcsolattartás miatt is. 

- Vannak akik évekig együtt dolgoztak, és most az eseményen találkoztak újra. Ilyenkor jókat beszélgetnek, nosztalgiáznak, így a sport mellett erre is jó az esemény – mondta Dajka László főszervező. 

A Szépkorúak Sporttalálkozójának helyszíne, az Atlétikai Centrum idén több rangos sporteseménynek adott otthont. Itt rendezték a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságot, és volt Bronz Liga nemzetközi viadal is. A következő napokban a szépkorúak helyét fiatalok veszik át, ugyanis diákolimpiai versenyeket tartanak majd a pályán.