Épületenergetikai fejlesztés – Megújult rendőrkapitányságok Szabolcs vármegyében
Fotó: Szarka Lajos

Egymilliárd forintos fejlesztésből öt rendőrkapitányság épülete lett korszerűbb, energiatakarékosabb és nyújt jobb munkakörülményeket. A projekt zárórendezvényét pénteken tartották Nyíregyházán. A fejlesztés során födém- és homlokzatszigetelést végeztek, modernizálták a fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, napkollektorokat, napelemeket telepítettek és ahol pedig lehetőség volt rá, hőszivattyút is beszereltek.

Uniós forrásból egymilliárd forintot fordítottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság öt vidéki kapitányságának épületenergetikai fejlesztésére. A projekt zárórendezvényét pénteken tartották Nyíregyházán. Az eseményen Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium magasépítésért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban megvalósult beruházás segítségével a korábbi negyedére csökkent a rendőrségi épületek energiafogyasztása.

A projekt zárórendezvényén dr. Szabó Tünde, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, az operatív program segítségével az elmúlt időszakban sok oktatási intézmény és kormányépület energetikai rendszere is megújulhatott. A projekt a nyíregyházi, a nyírbátori, a záhonyi, a vásárosnaményi és a mátészalkai rendőrkapitányságok épületeinek korszerűsítését foglalta magában – erről már dr. Hudák Zsolt rendőrfőkapitány-helyettes beszélt.

A fejlesztés során födém- és homlokzatszigetelést végeztek, modernizálták a fűtésrendszert, kicserélték a nyílászárókat, napkollektorokat, napelemeket telepítettek, ahol pedig lehetőség volt rá – Nyíregyházán és Mátészalkán – hőszivattyút is beszereltek.

Kapcsolódó galéria

Energetikai fejlesztés a rendőrségen