Időpontfoglaló mobilalkalmazást vezetett be a polgármesteri hivatal
Mobilappot hozott a Mikulás az ügyfeleknek!

Tovább digitalizálódik a városháza: mostantól több osztályon egy könnyen elérhető mobilapplikáció segítségével szintén lehet időpontot foglalni (ami mellett továbbra is él az internetes lehetőség), és új helyszínekkel bővült a hívószámos rendszerrel felszerelt ügyfélvárók sora, utóbbit egy felújítás tette lehetővé – kaptuk a részletes tájékoztatást a városházáról.

A hírekből ismert: az elmúlt években fokozatosan újulnak meg a polgármesteri hivatal épületrészei. Legutóbb a B épület igazgatási ügyfélszolgálata, és az igazgatási osztály irodái korszerűsödtek 1,5 millió forintból.

Hívószámos igazgatási osztály

A felújítással párhuzamosan hívószámos rendszerrel felszerelt ügyfélvárót alakítottak ki. Ezáltal a sorszám alapján történő behívás már nemcsak az ügyfélszolgálati centrumban – az adóosztály, szociális és köznevelési osztály, építésügyi osztály ügyfélszolgálati ablakainál – érhető el az ügyfelek számára, hanem az igazgatási osztály ügyfélszolgálatán is.

Egységes időpontfoglalás

A fejlesztés következő lépéseként pedig egységes időpontfoglalási rendszert vezettek be a hatósági jellegű feladatot ellátó osztályok ügyfélszolgálatain, így az adóosztályon, az építésügyi osztályon, az igazgatási osztályon, a közterület-felügyeleten, illetve a szociális és köznevelési osztályon. Az új rendszer lehetővé teszi mind inter­netes felületen, mind mobilapplikáció segítségével az előzetes időpontfoglalást, amely várakozásaink szerint jelentősen megkönnyíti az ügyintézést, lerövidítheti a hosszas hivatali várakozást. – Az interneten, illetve az UrbanIQ mobilapplikációval 2 héttel előre is lehet foglalni időpontot, ezzel csökkentve a várakozás idejét. A mobilalkalmazást a NISZ Zrt. fejlesztette Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának igényeire szabva. Reméljük, hogy ügyfeleink a rendszer használatával könnyebben beilleszthetik napi teendőik, szabadnapjaik közé a hivatali ügyintézést – tette hozzá a hírhez Kása Brigitta aljegyző.

Csökkenhet a várakozási idő

A rendszer használatával előre kiszámíthatóvá válik a várakozás ideje. Elég akár 5 perccel a lefoglalt időpont előtt megérkezni és várakozni egy rövid ideig. Megszűnik a bizonytalan, hosszas hivatali várakozással eltöltött idő, lecsökkenhet a várakozók száma. Az ügyfelek hamarabb, nagyobb elégedettséggel intézhetik ügyeiket a hivatalban, annál is inkább, mert a rendszer arról szintén tájékoztatja az adott ügyben időpontot foglaló ügyfelet, hogy milyen iratokat hozzon magával a gördülékenyebb ügyintézés érdekében.

Mától letölthető

Az applikáció letölthető 2019. december 6-ától az androidos és az iOS rendszerekre ingyenesen az applikációs áruházakból. Ezzel egyidejűleg a www.nyiregy­haza.hu  weblapon az online foglalás lehetősége is biztosítottá válik.

Várják a visszajelzéseket

A rendszer bevezető szakaszában a hivatal munkatársai folyamatosan monitorozzák a működését és várják az ügyfelektől érkező visszajelzéseket szintén, hogy azokat is figyelembe véve finomítsanak a rendszeren. – Amennyiben az előzetes időpontfoglalás ügyfeleink körében kedvező fogadtatásra talál, a rendszer a jövőben kiterjeszthetővé válik a polgármesteri hivatal valamennyi, nagyobb ügyfélforgalmat bonyolító osztályainak ügyfélfogadásaira is – ezt már Grósz Péter igazgatási osztályvezető tette hozzá.

Egyszerű alkalmazás mobilon

A telefonra telepített UrbanIQ alkalmazás használata egyszerű. Regisztrálni lehet közösségi azonosítókkal, vagy csak egy e-mail-cím és jelszó megadásával. A regisztrációt követően azonnal lehet – válogatva az ügycsoportokban – előre lefoglalni időpontokat. A lefoglalt időpontok az applikációban megtekinthetők.

Időpontfoglalás a honlapon

A www.nyiregyhaza.hu honlapon található e-időpontfoglalás menüpontra kattintva megnyílik az időpontfoglaló alkalmazás, ahol – válogatva az ügycsoportokban – előre lehet lefoglalni időpontokat. Az időpont foglalásáról a rendszer visszaigazoló e-mailt küld.

Sorszámmal is lehet

Természetesen továbbra is van lehetőség időpontfoglalás nélkül hatósági ügyet intézni, ekkor a le nem foglalt időpontokban sorszámmal kereshetik fel a hivatal ügyfélszolgálatait az ügyfelek.

 

Időpontfoglalás gyorsan és egyzrűen az alábbi linken tehető meg:

http://idopont.nyiregyhaza.hu