Idén is lesz Városi Szilveszter, 2019 első napján pedig nem marad el az újévi koncert sem

Idén is lesz Városi Szilveszter, 2019 első napján pedig nem marad el az újévi koncert sem

 A tavalyi Városi Szilveszter is sikeres volt, több ezren gyűltek össze a Kossuth téren. A Városháza előtt felállított színpadon – ahogy tavaly – idén is este nyolc órától csendül majd fel a zene, DJ Hajnal pörgeti majd a lemezeket december 31-én. Az idei rendezvény hivatalos plakátján is olvasható: a helyi DJ után a Desperado lép a színpadra, éjfél előtt Nyíregyháza polgármestere köszönti majd az óévbúcsúztatókat, majd jön a visszaszámlálás és a fergeteges tűzijáték. Hajnali fél egytől pedig a Happy Gang-es Cory biztosítja a talpalávalót.

Újév napján a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport hagyományosan megrendezi nyíregyházi, újévi koncertjét. A mostani alkalom azért is lesz különleges, mert alapításának 80. jubileumát ünnepli a zenekar. Bakó Levente, városunk díszpolgára, Liszt-díjas trombitaművész vezényel majd.

Egy koncert fúvószenekarnak az egyik legfontosabb ágazata, stílusiránya a fúvósindulók megszólaltatása és ez az elején rendhagyó módon lesz előadva. Ezt követően nem maradhat el a bécsi keringő, jelen esetben a Johann Strauss császárkeringője, amit a Nyíregyháza Táncklub Marján Klára vezetésével fog eltáncolni. Utána is maradunk a jókedvnél, Johann Straussnál, polka következik a Tűzmadarak Majorette Csoportunk előadásában, majd Feketéné Kun Ildikó emblematikus balettegyüttese fogja eltáncolni Offenbach Orfeusz az alvilágban című nagyoperettjéből a kánkánt.

 

De lesz még kállai kettős a Szabolcs Néptáncegyüttestől, a szünet után pedig többek között Quimby és ABBA slágerek is felcsendülnek. Az újévi koncert január elsején 17 órakor kezdődik a Continental Arénában.

Dér Vivien

(Fotó: archív)