Idén először érhetjük el a 30 fokot – Ha kíváncsi a részletekre, kattintson!

Idén először érhetjük el a 30 fokot – Ha kíváncsi a részletekre, kattintson!
Egy hidegfront előterében meleg levegő érkezik, pénteken helyenként 30 fok is lehet. Ezt követően éjjel hidegfront érkezik.

A szerdai záporokkal, zivatarokkal tarkított időt követően csütörtökön és pénteken dél-délnyugat felől továbbra is meleg, de szárazabb levegő érkezik térségünkbe, így ezeken a napokon bár gyakran szeles időre, emellett azonban sok napsütésre van kilátás, amit inkább csak fátyolfelhők szűrhetnek.

Enyhék lesznek a reggelek, a legtöbb helyen már nem csökken 10 fok alá a hőmérséklet. A nappali felmelegedés tovább erősödik: csütörtökön 23-28, pénteken 25-30 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, így a hét utolsó munkanapján idén először érhetjük el a 30 fokot.

Erre legnagyobb esély az Alföld középső és déli tájain mutatkozik.

Éjjel viszont záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik, amely mögött szombaton napközben nyugat, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. További csapadék előreláthatólag keleten és délnyugaton fordulhat elő. Több fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 15 és 23 fok között alakulnak majd a maximumok. Hűvösebb északnyugaton, melegebb délen és északkeleten lehet.

A nyárias meleg ezt követően nem tér vissza, április utolsó napjaira változékony, gyakran szeles, záporokkal, helyenként zivatarokkal tarkított idő körvonalazódik az átlagosnál kissé alacsonyabb hőmérsékleti értékekkel.

 

Forrás: idokep.hu