I. Spartacus Kupa - Felkészülési versenyt tartottak az aerobikosok

Felkészülési Aerobik versenyt rendeztek Nyíregyházán. A Spartacus Torna Club a debreceni Flex-HD csapatát látta vendégül. A gyerekek már a közelgő Magyar Kupa első fordulójára készülnek. 

A pandémiás helyzet alaposan befolyásolta az aerobik versenyek megrendezését is. Több nemzetközi verseny elmaradt, és hazai környezetben is régen mutathatták be gyakorlatukat a fiatalok. Éppen ezért szerette volna a Spartacus Torna Club, ha a tanítványok – még ha csak felkészülési jelleggel is – ismét versenykörülmények között gyakoroljanak. Az ország egyik legnevesebb klubját, a debreceni Flex-HD együttesét hívták meg az I. Spartacus Tornára. A nyíregyházi csapat a magyarországi versenyek mellett szeretne a nemzetközi porondra is kilépni. 

- Egyelőre a szövetségek két nyílt versenyt írtak ki, a Cseh és a Szlovák Opent. Ezeken szeretnénk részt venni, mert fontos a gyerekek számára a nemzetközi tapasztalatszerzés. Bízunk abban, hogy utazhatunk majd - mondta Révész Viktória, a Spartacus Torna Club elnöke.  

A lebonyolításnál fokozottan figyeltek a járványhelyzetre, ezért a öt blokkra osztották a versenyzőket, hogy minél kevesebben legyenek egyszerre a tornacsarnokban. 2020-ban sikeres évet zárt a klub, 144 érmet szereztek a lányok. Ebből 12 arany, 70 ezüst, 62 bronzérem. Az STC története során soha ilyen eredményes nem volt még. Ezt szeretnék 2021-ben túlszárnyalni, ami nem lesz könnyű, mivel sok gyerek kategóriát és korosztályt vált. A Magyar Kupa sorozat május közepén a Continental Arénában kezdődik, azaz hazai környezetben rajtolhat a csapat, és remélhetőleg nézők is lehetnek majd az eseményen, azaz a szülők, hozzátartozók is láthatják a gyakorlatokat.