I. Országos Ipari Elektronikai Kreativitási Versenyt tartottak a Bánkiban
I. Országos Ipari Elektronikai Kreativitási Versenyt tartottak a Bánkiban

Megtartotta I. Országos Ipari Elektronikai Kreativitási Versenyét a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma. A megmérettetésre az ország minden területéről érkeztek, összesen 14 csapat vett részt a versenyen. Célja az elektronikai szakképzés népszerűsítése, szintfelmérés és a jövő kreatív szakembereinek kiválasztása volt.

Első alkalommal szervezte meg a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma az Országos Ipari Elektronikai Kreativitási Versenyt. Célja az elektronikai szakképzés népszerűsítése, szintfelmérés és a jövő kreatív szakembereinek kiválasztása volt. Az ország különböző pontjáról érkeztek diákok a megmérettetésre, ahol összemérhették kreativitásukat az elektronika területén.

A mai világban a munkaadók már elvárják a munkavállalóktól, hogy kreatívak legyenek, hogy legyenek ötleteik, hogy projektekben tudjanak gondolkodni és a szakképzés átalakítása is ezen az úton halad. Fontos, hogy projektszemléletűek legyünk, hogy valóban jól képzett szakemberek kerüljenek ki és nagyon fontos a kreativitás is. Ezért ezen a versenyen olyan versenyfeladatokat kaptak, amely méri a kreativitást. 14 csapat indul az ország különböző területeiről és olyan neves, színvonalas iskolákból érkeztek, akik eddig is nagyon szép versenyeredményeket tudtak maguk mögött

– mondta el Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója.

A versenyfelhívásra azok a középiskolák jelentkezhettek, amelyekben villamosipar és elektronika oktatás folyik. Intézményenként maximum két pályaművel lehetett nevezni, tartalmilag egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint az ahhoz tartozó teljes körű dokumentációból kellett állnia. A versenyzőknek a pályamunkákat önállóan kellett elkészíteniük, a szervezők figyeltek arra, hogy mindenkinek élmény legyen a versenyen való részvétel.

Próbáltunk nem túl erős feladatokat összeállítani, mivel még tizedik évfolyamos diákok is indultak ezen a versenyen, de adtunk lehetőséget mindenkinek, hogy megmutassa miben jó. Próbálunk arra összpontosítani, hogy ez mindenkinek egy jó élmény legyen ez a verseny és jó érzésekkel menjen haza az is, aki most nem kap díjat

– mondta el Reményi Gábor, a National Instruments Hungary Kft  (NI Hungary Kft.) villamosmérnök üzletkötője.

A versenyen résztvevő diákok mindegyike ajándékot és oklevelet kapott a szervezőktől, a dobogós helyezettek oktatási eszközöket és értékes szakirodalmat kaptak.