Húsvéti sonkát és kalácsot ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság
A fogyasztóvédelmi hatóság március közepén kezdte meg a húsvéti ellenőrzéseket. Az NFM élelmiszer- és vegyipari laboratóriuma által vizsgált húszféle csokoládé mindegyike megfelelt a Magyar élelmiszerkönyv előírásainak.
A sonkák vizsgálata jellemzően a húsvéti ünnepek alatt kapható termékekre terjedt ki, a só-, víz-, fehérje- és zsírtartalmat ellenőrizték. A húsz termékből tíznél talált problémát az NFM laboratóriuma, a legtöbb esetben a címkén feltüntetett fehérje- és zsírtartalomértékek nem voltak valósak, öt termékben pedig a sótartalom bizonyult magasnak.
A kalácsoknál a zsír-, cukor- és sótartalmat vizsgálták, tíz kalács közül egy akadt fenn az ellenőrzésen.
A fogyasztóvédelmi hatóság intézkedett arról, hogy a kifogásolt termékek lekerüljenek az üzletek polcairól.
– közölte az NFM.
Forrás: hirado.hu