Hulladékszállítás 2017-ben

Az idei évre vonatkozó hulladékszállítási járatrendet tartalmazza az új hulladékszállítási naptár, amit folyamatosan juttatnak el a lakosokhoz a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai. Ebben megtalálható az, hogy az adott városrészben mely napokon szállítják el a kommunális-, a bio- és a szelektíven összegyűjtött hulladékot. De tartalmazza a naptár az egyéb nevezetes időpontokat és akciókat, valamint útmutatást ad ahhoz is, hogyan kell a háztartásokban keletkezett hulladékot szakszerűen gyűjteni.

 

A naptár segít tájékozódni

 

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, úgy gondolja, hogy a szolgáltatás minősége és a szolgáltatás mértéke már olyan szintű Nyíregyházán, hogy egy ilyen hulladékszállítási naptár nélkül lehet, hogy már elvesznének az emberek az időpontokban, hogy mikor, melyik napon melyik gyűjtőedényt szállítják el. Az ügyvezető hozzátette, ezzel szeretnék a lakosságot segíteni, hogy tájékozódjanak.

 

Változik a szállítás rendje

 

Januárban a kommunális hulladékgyűjtő edényeket változatlan gyakorisággal, hetente egy alkalommal szállítják el a járatok. A biohulladék gyűjtésére alkalmas tárolók tartalmát januárban kéthetente ürítik, februárban ez a szolgáltatás szünetel, márciustól pedig havonta egy alkalommal kell kitenni a házak elé a biokukákat. Áprilistól ismét heti gyakorisággal viszik el a THG. Kft. munkatársai a biohulladékot. A szelektív hulladék gyűjtésére alkalmas sárga-kék edényeket változatlan ütemben, kéthetente szállítják el a járatok. Erre szükség is van, hiszen a lakosság környezettudatos magatartásának köszönhetően kéthetente megtelnek a gyűjtőedények.

Amennyiben valaki nem kapja meg a hulladékszállítási naptárat, annak jelezni kell ezt a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. ügyfélszolgálatán, a Korányi Frigyes utca 3. szám alatt, vagy a 06-30/584-4538-as telefonszámon. A hulladékszállítási naptár megtekinthető a THG. Kft honlapján is, a www.tghkft.hu oldalon. Itt egy új keresőfunkció segíti a tájékozódást, hiszen az utcanév beírásával rögtön előjön az a naptár, amely az aktuális szállításról időpontjáról ad tájékoztatást.

ME.